Sidste nyt

DR Ultra smider tøjet

DN var med til at skaffe deltagere til DR Ultra smider tøjet. Programmerne er nu produceret og ligger tilgængelige på dr.dk – se linket HER. 

Det er 5 programmer om hhv. numser, bryster, tissemænd- og tissekoner og så hele kroppen. En skoleklasse inviteres til en god fordomsfri snak om hvordan voksne kroppe ser ud og hvordan kroppenes ejermænd har det med deres krop. I et program nævnes endda nøgensvømning i Frederiksberg Svømmehal.
Danske Naturister har også medvirket til DRs markedsføring af programmerne i et interview, hvor Mette Duekilde bl.a. udtaler: “De sidste 10-15 år har vi set en stadigt stigende tendens til, at man bliver mere og mere utryg ved sin egen krop. Børn og unge er ikke vant til at vise deres kroppe frem. De tør ikke gå i bad efter idræt, selv om det er sammen med deres kammerater. Det er blevet utrygt for os at vise vores kroppe. De sidste to-tre år er det dog begyndt at vende lidt igen. Kropsforskrækkelsen har toppet, og jeg tror, der er kommet en erkendelse af, at vi er nødt til at få flere nøgne kroppe ude i offentligheden.
Som naturist vil jeg gerne slå et slag for, at flere får et naturligt forhold til nøgenhed i deres hverdag. Man kan for eksempel gå nøgen ud af badet og ind på værelset for at tage sit tøj på, så familier får hinandens kroppe at se. Det er også en god mulighed at bade nøgen på stranden. Det er i øvrigt tilladt at bade nøgne på alle danske strande.”

Interviewet er lige blevet gennemført, så linket til det kommer på senere tidspunkt.

 

Tjek denne

Henriks første nøgenvandretur

Her følger Henriks beretning om sin første nøgenvandretur. Da jeg skulle på nøgenvandretur ved Billund, …