Sidste nyt

Free The Nipple

freethenipple
www.freethenipple.com

en

Danske Naturister støtter op om FreeTheNipple-bevægelsen – naturismen deler grundholdningen, at et kvindeligt bryst ikke altid er seksuelt, men en neutral legemsdel på linie med et mandligt bryst. Derfor kan du her deltage i FreeTheNipple-kampagnen - helt uden censur og photoshop!

Hvor synes du det bør være frit at have bare bryster?

Send et billede af dig selv i en situation hvor du synes det er naturligt at have bar overkrop eller bare bryster. Alle kan være med!
Send dit billede og evt. kommentar til: freethenipple@naturister.dk


FreeTheNipple-bevægelsen fra USA har nu også nået til Danmark, efter en ung kvinde på Island den 26. marts postede et billede af sit bare bryst i protest mod seksualisering og censur af kvinders bryster. Siden har tusindvis af både kvinder og mænd gjort det samme under hastagget #freethenipple, som støtte for FreeTheNipple-bevægelsens synspunkter. Det er et paradoks at kvinder i bar overkrop bliver censureret eller udsat for mobning på de sociale medier - mens man i enhver kiosk kan betale penge for et blad med netop bare bryster.

Formand for Danske Naturister, Mette Duekilde, siger:
"Det er egentlig sørgeligt, at der bliver så meget omtale af nogle billeder af bryster. Det ville være dejligt, hvis der ikke var nogen interessant historie i at have bare bryster. Men pressen bliver fascineret af det, netop fordi bare bryster sælger. Hvis det var helt almindeligt at se topløse kvinder i svømmehallerne og parkerne ville det jo ikke være så interessant eller forargeligt. Det ville bare være naturligt. Og det er det, vi synes er idealet.

Indtil 1930erne var det heller ikke socialt accepteret for mænd at bade i bar overkrop, og mænds badedragter dækkede hele overkroppen. I Danmark er det tilladt at bade nøgen på stranden – og selvfølgelig også at være topløs. Men kun få benytter den ret. Tværtimod tager mange unge piger t-shirt på, når de skal bade. Det er på tide at vi kvinder tager retten over vores bryster tilbage og ser på dem med vores egne øjne, ikke med andres. Vi ønsker, at et bart bryst er et naturligt syn og ikke noget, der vækker forargelse eller censur på Facebook."

Deltag: Send dit billede og evt. kommentar på email (freethenipple@naturister.dk), Facebook (www.facebook.com/naturister) eller Twitter (twitter.com/naturisterdk).


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12 Kommentar

 1. Selvfølgelig skal kvinder have samme rettigheder som mænd til at smide trøjen og BH’en.
  Bryster er bare et stykke af kroppen som fylder lidt mere, og der er mænd med bryster som frit kan gøre hvad de vil uden at blive antastet af politiet.
  Går det dog lovligt på Facebook og i det virkelige liv, at kvinder kan gå topløs hvis de vil.

 2. Ligestilling – taler I om. Undskyld mig, men det er altså vrøvl og slet ikke dét det handler om. Vi er nok mange, der savner 70′ – og 80’ernes frie bryster på stranden og jeg kommer yderligere til at sige, at kvinders bryster for mange (mænd) genererer seksuelle tanker – og hvad så? Det samme gælder jo nok også får kvinders tanker ved synet at et flot mandebryst. Det er tydeligvis kvinder selv, der har taget beslutningen om, at deres bryst i dag skal lukkes inde bag flere lag tøj – selv på strandene. Det er en skam og jeg kan med ret stor sikkerhed sige, at langt de fleste mænd er kede af dette faktum. Vi elsker bryster 🙂

  • Hej Jørgen. Det er jo muligvis netop det faktum at du elsker bryster og gerne ser at kvinder har bare bryster, som gør at de helst beholder noget på. Så de vælger selv, men det er muligvis i høj grad mænd som har en mening om og udtaler sig om hvad bryster betyder – og hvilke der er lækre eller ulækre. Dermed er bare bryster ikke bare bryster.

 3. Gør det til en mode. Der er ikke mange kvinder der ikke vil følge moden. Lige som der er mode kjoler med farver og dybe udskærninger foran og bag på kjolerne.

 4. bonjour moi je dit ceçi que le DANMARK a toujour était un pays civilisé et trés intéligent sur la question du nudismes et du naturismes pas comme ses voisins européenns qui eux en fonds toutes un drames quand on ce balades a poiles ou nues sur leurs plages moi je dit un trés grand BRAVO VIVE LE NATURISME VIVE LA LIBERTE DËTRE NUE SANS VËTEMENT.

 5. Jeg har stor sympati for bevægelsen, men alligevel er diskussionen noget pjat. Det står kvinderne frit for at gå med bare bryster – mændene vil ikke lægge hindringer i vejen.
  Om brysterne er sexuelt stimulerende eller ej, er ikke noget, man bare sådan kan vedtage. Synet af bryster er sexuelt stimulerende for mænd – og hvad skulle der da også være i vejen med det? Det giver naturligvis ikke ret til at glo uhæmmet, at komme med dumme bemærkninger eller at gramse. Selvom der tales meget om frisind, er sexforskrækkelsen lige så stor som nogensinde!
  Jeg vil opfordre kvinderne til at definere en “Free the nipple dag”, hvor alle, som tør, simpelthen går med bare bryster, når temperaturen er til det – nøjagtigt som mændene smider T-shirten, når de får lyst. Og så fortsætte når som helst og hvor som helst fremover, når lejligheden er til det – på stranden, i hjemmet, i haven, på gaden, i supermarkedet, på museer og alle offentlige steder, ja for den sags skyld også på restauranter og i kirker.
  Tænk, om en million kvinder i alle aldre i landet tilsluttede sig – så var tabuet brudt engang for alle!

  • Et meget smukt vision du står med der. Jeg ville ønske at det var sådan, og jeg vil kæmpe som en i helvede til den dag det sker. VIVA LA REVOLUTION

 6. Flemming Kokholm

  Jeg er helt enig med bevægelsen. Lad dog de kvinder, der har lyst gå med bare bryster på samme måde som de mænd, der går med bar overkrop (med “gå” mener jeg selvfølgelig alle situationer, gå, svømme, ligge o.s.v.). Jeg kan huske dengang, det var et almindeligt syn (nok dog mest på stranden), og dengang var brysterne (altså kvindernes) ikke nødvendigvis et sexuelt symbol. Selvfølgelig var der nogle, som man kiggede en ekstra gang på, men lidt på samme måde som en specielt bil, blomst o.s.v. uden at der bør lægges mere i det end en beundring. Det at kvinderne i dag har valgt at skjule hele eller dele af kroppen for andre, gør jo netop, når så “noget mere” (her brysterne) bliver synligt, så bemærkes det mere, hvilket selvfølgelig kan være ubehageligt for dem, der så bliver set ekstra meget på. Mon ikke de fleste, mænd som kvinder, vil have det sådan? Det vil altid være pionererne, der starter noget nyt. Det svære er altid at få andre til at følge efter. Håber det vil lykkes med denne bevægelse. Ikke for min skyld, men for de kvinder, der ligesom mænd, gerne vil have bar overkrop! Held og lykke med bevægelsen!!

 7. klaos og solveig

  hej vi er et par der undrer os over at vi aldrig ser topløse piger kvinder ,damer i københavnske svømmehaller efter som det er fuldt lovligt.

  • Jeg har testet at gå i svømmehal i Kbh med bar overkrop. (Jeg bruger ikke ordet topløs, eftersom jeg ikke mener at der er noget der mangler, hvilket ordet indikerer) Der var simpelthen ikke nogen er skulede, gloede, eller kommenterede noget. Kun mig der følte mig en smule anderledes ved at overskride konventionerne.
   Brysternes fridag eller fri brysternes dag – hvilket som – er da en skøn ide vi burde arbejde for! 😀

 8. Sjovt gensyn.
  Det er længe siden 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *