Sidste nyt

Kunsten har altid brugt den nøgne krop

Kunstmalerens yndlingsmotiv har gennem alle tider været menneskekroppen oftest uden tøj. Gå blot en tur på Statens Museum for Kunst.
Skulptører har altid forsøgt at genskabe mennesket i sten, ler eller andet materiale. Læg vejen forbi Thorvaldsens Museum eller Glyptoteket og bemærk hvor selvfølgelig den nøgne krop er – når den altså er hugget i sten :-\
Se filmen om den danske billedhugger Jerry Adder og hans arbejde med stenskulpturer.
Se filmen her > >

Croquistegning (tegning efter nøgenmodel) er ikke nødvendigvis forbundet med naturisme, men masser af naturister er afslappede modeller for andre eller tegner selv gerne. Enkelte af vores lokalforeninger har haft arrangeret croquistegning for medlemmer, hvor deltagerne skiftedes til at tegne og være model for hinanden.
Der er kurser mange steder landet over – tjek kataloget fra den nærmeste aftenskole f.eks.

Mange fotografer arbejder også med nøgne mennesker – og ikke nødvendigvis med erotisk tilsnit. En af de kendteste er nok Spencer Tunick (se fotoeksempel nederst til højre).
Se også en lille film om Jack Gescheidt og hans smukke arbejde med nøgne mennesker i træer!!

De fleste musikere er påklædte, men musik kræver jo ikke tøj. Eller gør det?
Duo Natura er et eksempel på en klassisk duo som gerne optræder uden tøj. Duoen har spillet til flere kurbadsarrangementer i Danske Naturister.
Ton Dou og The Naked Drummer & The Baileys Road Band er to andre eksempler på nøgen musik.

Der tales stadig om Dødens Triumf fra starten af 70’erne, som grænseoverskridende moderne nøgenballet. Men det findes masser af eksperimentale teater- og dansegrupper, som bruger nøgenhed meget selvfølgeligt idag.
Se den forrygende og virkeligt sære og smukke optræden Sarah Small satte op i 2011 med 120 medvirkende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *