Sidste nyt

Nøgenvandreture

Vi har så mange fine naturområder i Danmark, hvor der burde være højt nok til loftet til at gå vandreture uden tøj. Risikoen for at møde et upåklædt dyr er stadig langt større end at møde et menneske uden tøj.

Danske Naturister har over de sidste par år stået for nøgenvandreture i egnede naturområder. Turene foregår i sommerhalvåret og fremgår af kalenderen her på siden. Konceptet er meget simpelt: Man mødes på et aftalt sted og går en vandretur i samlet trop. Man vælger selv hvor meget tøj man foretrækker at have på, alt efter vejr og temperament. Alle kan være med.

Danske Naturister ønsker som en del af vores vision at skabe rum for flere vandreture. I Tyskland, Sverige og Norge er muligheden for nøgenvandring allerede mere udbredt.
Der er også forsøg i gang med at få mere professionelle arrangører på banen med et tilbud, skræddersyet til naturister og andre rummelige eksistenser.
Ønsker du at tage initiativ til en nøgenvandretur i et område nær dig kan du kontakte info@naturister.dk for at få gode råd til hvordan du griber det an.

Mød naturen – in natura

Af Torben Larsen, formand for Danske Naturister

Naturstyrelsen oplyser, at der nu er blevet åbnet for fri teltning i mere end 275 af de danske statsskove. Initiativet kommer som følge af, at mange danskere har skullet ændre deres ferieplaner på grund af coronavirussen. Der efterspørges nu gode oplevelser i den danske natur. 2020 er i øvrigt året, hvor der sættes fokus på vores fælles natur gennem en række nationale tiltag, og her tiltrækker især skovens muligheder opmærksomhed.
Men i listen over tilbud har man desværre glemt at nævne muligheden for at vandre nøgen i skoven. Tilladelsen til at færdes uden en trevl i de danske statsskove blev faktisk givet af Naturstyrelsen allerede tilbage i 2016. Alligevel vil det sikkert komme som en overraskelse for mange!

Mit indlæg her skal være en opfordring til at prøve en sådan nøgenvandretur. Det er sundt for sjæl og krop, og følelsen af at være i samklang med naturen er helt unik.
Nu vil det nok være en voldsom udfordring for de fleste at vandre rundt i skoven uden tøj på kroppen. Det er der to grunde til: Dels er nøgenhed i manges bevidsthed uløseligt knyttet sammen med seksualitet og som sådan noget privat, man ikke deler med fremmede; dels ønsker man ikke at vise sig nøgen for andre, da man har et anstrengt forhold til sin krop.
Hvad angår den første grund, er denne opfattelse et udtryk for den mest sejlivede fordom, som landsforeningen Danske Naturister bruger kræfter på at bekæmpe.
Nøgenhed og sex er ikke to sider af samme sag og kan sagtens adskilles. Hver ting til sin tid, som man siger. For os naturister er nøgenhed en livsstil, som giver os så stor en glæde at praktisere, at vi gerne anbefaler den til anderledes tænkende.
Den anden grund kan vi takke reklameindustrien for. Denne har gennem en årrække bevidst fordrejet synet på kroppen og har med dens visualisering af photoshoppede modeller opnået at give normaliteten et skud for boven, så den halve befolkning nu må trækkes med en kropslig mindreværdsfølelse. Og de sociale medier gør blot ondt værre. Synd og skam! Lad os få accepten af den naturlige krop tilbage.

Nøgenvandringen kan være et skridt på vejen!

Her er en kort vejledning til dig, der vil gøre forsøget:

Find en statsskov i nærheden og gå gerne et par stykker sammen for tryghedens skyld. Det skal være varmt i vejret og helst ingen blæst. Medbring en lille taske med fornødenheder: Vand, kort og mobiltelefon. Sidstnævnte bliver i tasken! Den er kun med for en eventuel nødsituation. Undgå så vidt muligt at tale sammen. Fokusér i stedet på naturen omkring dig og dens lyde.
Fornem skovbunden under dine fødder og brisen på din krop. Huden er dit største sanseorgan; giv den lov til at sanse uden at være hæmmet af indpakning!
Den intense følelse af frihed og samhørighed med omgivelserne, er ubeskrivelig! Du fornemmer et ligeværd med naturen, nøgen og sårbar som du selv.

Og frygt ikke: Støder I på ’tekstilere’ i skoven, vil I blive mødt med et smil og en frisk bemærkning.

Det er min erfaring som nøgenvandrer gennem 4 år! God tur!

Læsø Klitplantage

Vandre1

IMG_8158

vandre2

136920388252132400_resized

136920389331955400_resized

136920388739604300_resized

Eriksholm Skov

P1090398

P1090402

P1090403

P1090404

P1090407

P1090411

4 Kommentar

 1. Hej,
  Jeg har haft sommerhus i Rørvig Nordsjælland igennem 50 År. For det meste besøger jeg en af de fineste Strande, til min Nøgenbadning. I al den tid har jeg ikke vidst at man, lovligt, kan vandre rundt i Danmarks skove og plantager helt fuldstænding nøgen.
  Det gør mig så glad at finde ud af at jeg ikke har overtrådt nogen lov, alt imens jeg var nøgen i den lokale plantage.
  Hilsen,
  Peter

  • Hej Peter
   Du skal være opmærksom på, at det kun er i statsskovene at det er tilladt. I alle de øvrige skove kræver det tilladelse.

   • Det er ikke korrekt at det kræver aktiv tilladelse at færdes nøgen (eller have sex) i en privat ejet skov. Nøgenhed er pr definition IKKE ulovlig, da ingen kan finde lovformelig grund til at tage anstød deraf, men mindre formålet er at provokere.
    Men man SKAL følge ejerens henstillinger og hvis ejeren siger ingen adgang uden tøj, så gælder det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *