Sidste nyt

Nøgen på stranden

18358e1eaab81360d3296745fda2Er du også en af dem, der bader uden badetøj på de danske strande? Der er i titusindvis af os, der ikke se herlighedsværdien i klamt og vådt badetøj. Til gengæld kan vi godt lide følelsen af at være et med naturen og lade sol, vind og saltvand komme i kontakt med hele kroppen. Og så er der også alle vinterbaderne.

Foreningen Danske Naturister beskytter nøgenbaderes interesser, og vi arbejder aktivt for at fastholde og udbygge de mange steder på de danske strande, hvor der er tradition for nøgenbadning.  Det informerer vi om på www.strandguide.dk.

Vi har også kontakt til medier, landsdækkende turistorganisationer, lokale myndigheder og turistkontorer samt strandparker osv. i samarbejde med Danske Naturisters lokalforeninger.

Det kan være en svær beslutning at være den første, der smider tøjet på en strand. Man er usikker, og man vil ikke genere nogen. Men hvis alle, der ønsker at bade nøgne, positivt ved, at her på denne strand, hvor man befinder sig, er der normalt en del nøgenbadere, ja så er beslutningen nemmere. Og når de første smider tøjet, kommer der hurtigt flere. Derfor er information om traditionelle nøgenstrande så vigtig.

Derfor vedligeholder og udbygger vi  www.strandguide.dk, som giver dig information om mange af de traditionenelle nøgenstrande. Vi gør alt hvad vi kan for løbende at kvalitetssikre informationerne, og vi samarbejder med de lokale, som kender strandene.

Det er også vigtigt at de kommunale myndigheder, politimestre, lokale turistkontorer, sommerhusudlejere og strandparker er opmærksomme på nøgenbadernes eksistens og vejleder deres borgere og gæster/kunder om de lokale forhold.

Danske Naturister arbejder derfor med:

 • Sikring af rettigheder på strandene
 • Information om nøgenbadning generelt
 • Information om alle de gode strande
 • Kommunikation med myndigheder osv.
 • Oplysning til offentligheden og medierne

3 Kommentar

 1. Hans Henrik Larsen

  Hej!
  Jeg kan se, at Jeres strandguide.dk har været under revision et stykke tid nu. Kan I oplyse hvornår siden er ‘oppe’ igen? Det er en rigtig god side finde gode strandmuligheder på.

  • Jeg har også været inde på strandguide men har ikke virket i over 14 dage… det er jo nu man har brug for den.

   Er der nogen der ved hvornår den kommer til at virke igen ?

 2. Hej
  I juli fandt vi denne strand .. Nr. Lyngby nord for Løkken .. som ikke er nævnt hér:
  http://strandguide.kropsfest.dk/nr-lyngby/

  Stranden var perfekt .. men som på mange andre strande “mangler” der skiltning, så et par af dagene var der mange med badetøj. Jeg ved godt at nøgenbadning er lovligt overalt i Danmark, men vi bryder os ikke om at bade nøgne når tekstilerne er i overtal.

  Derfor følgende forslag: Vil Danske Naturister ikke arbejde lidt for at der .. ligesom i udlandet .. opsættes skilte med f.eks. “Tekstilfri strand” de steder der nu er anerkendt som nøgenstrand.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *