Vandretur gennem Fosdalen den 19. august 2023

DN Nordjylland indbyder til en nøgenvandretur gennem Fosdalen ved Tranum i Nordjylland lørdag, den 19. august.

Gik du glip af turen under årets landslejr på Hanbohus, får du nu muligheden for at rette op på dette. En nøgenvandretur gennem Fosdalen er et must for naturelskende naturister, intet mindre!

Turen går op omkring Bavnehøj, der med sine 83 meter over havet er Jammerbugtens højeste punkt. Herefter går ruten via Ingeborgs Bakker til selve Fosdalen. Tilbageturen foregår langs overkanten af Lien med gentagne storslåede udsigter over havet.

Ruten er certificeret som premiumrute af Deutsches Wanderinstitut og lever dermed op til de skrappeste krav til vandreruter i Europa.

Foto: Visit Nordvestkysten

Turen starter klokken 14 ved skovlegepladsen på adressen Strandvejen 37, Tranum, 9460 Brovst.
Da vi kommer tilbage til startpunktet, og parkeringspladsen ligger tæt ved, kan tøjet med fordel efterlades i bilen.

Ruten hele vejen rundt er godt 11 km lang, men det er muligt at afkorte turen – der er 4 skiltede genveje, så man kan nøjes med at trave 2,7 km, 6 km, 7 km eller 10 km.
Ruterne er særdeles godt skiltede med hver sin farve, og der er kortborde undervejs, så risikoen for at fare vild er minimal, skulle man begive sig ud på egen hånd.

Det er gratis at deltage i vandreturen, men vi vil gerne, at du tilmelder dig hos Fiona Bindesbøll på DN Nordjyllands mail: DN-Nordjylland@naturister.dk.
Så kan du også skrive, om du ønsker kørelejlighed fra Aalborg Station ved 13-tiden. Fiona kører og har plads til 3 ekstra passagerer. Først til mølle …
Hvis du så samtidig oplyser dit mobilnummer, kan vi sende dig en sms for det tilfælde, at turen må aflyses pga. dårligt vejr.

2 Kommentarer på Vandretur gennem Fosdalen den 19. august 2023

 1. Kristian Pedersen // 3. august 2023 ved 11:09 //

  Har I erfaring med, hvilke reaktioner man får fra eventuelle påklædte vandrere, man evt møder?

  • Hej Kristian
   Undskyld mit sene svar, men ja – jeg har en del erfaring hvad angår mødet med ‘tekstilere’ i skoven. Langt de fleste er positive og kommer ofte med sjove kommentarer. Enkelte er nysgerrige og spørger i en positiv tone ind til, hvorfor vi gør det. Så er der de ganske få, som tydeligvis ikke bryder sig om det; de kigger væk og undgår øjenkontakt. Du kan forsøge dig med et ‘hej’, men forvent ikke noget svar. Undgå i dette tilfælde dialogen; det vil som oftest ende i konflikt, da de krænkede er fordomsfulde og ikke modtagelige for rationelle argumenter, som at det f.eks. er lovligt.

   I mine snart 8 år som nøgenvandrer, har jeg kun én gang oplevet en truende adfærd fra en tekstiler, men det var min egen skyld. Jeg konfronterede ham med en folder fra Naturstyrelsen i et forsøg på at overbevise ham om, at nøgenvandring i en statsskov skam er lovlig. Men den slags argumenter preller af på hans type, da han alene er styret af fordomme og mangler rationelle argumenter for sine følelser. Men så er der som bekendt andre måder at udtrykke sig på!!
   Med venlig hilsen
   Torben

Kommentarerne er lukkede.