World Naked Hiking Day 2021 – Græm Strand

Græm Strand blev i 2016 af Holstebro skiltet som en officiel naturiststrand. De første tre år lavede Danske Naturister MidtVest (DN MidtVest) sammen med Holstebro Kommune en officiel sæsonåbning af stranden. Herefter valgt DN MidtVest selv at videreføre traditionen efter at kommunen trak sig ud af projektet.

Den 20. juni 2021 kom stranden til at være omdrejningspunktet for DN MidtVests markering af World Naked Hiking Day 2021. Et arrangement der kom i stand efter henvendelse fra et nyt medlem, Keld Nielsen, der havde erfaring med at være naturguide, og som gerne ville stille sin ekspertise til rådighed, hvis der kom arrangementer hvor hans evner var nyttige.

Græm Strand

Et sådan tilbud er selvfølgelig svært at takke nej til!

Corona-restriktionerne var også ved at være lettet så meget, at det rent praktisk var muligt at gennemføre arrangementer. Så det blev valgt at slå to fluer med ét smæk, nemlig World Naked Hiking Day og den årlige uofficielle sæsonåbning af Græm Strand.

Dagene op til dagen bød på skønt sommervejr, men den 20. juni 2021 vendte vejret. Om formiddagen trak et massivt regnvejr ind over landsdelen. Vi var dog heldige og ca. en times tid før vi skulle mødes kl. 15 blev det tør vejr igen. Men temperaturen kunne kun snige sig op på 18-20 grader og kombineret med en frisk vind, så var det ikke rigtigt nøgenvejr. Så nøgenvandringen kom til at foregå fuldt påklædt.

Der mødte 18-20 personer op på parkeringspladsen. Mens et par stykker blev tilbage på parkeringspladsen begav resten sig ud på vandreturen, hvor Keld Nielsen delte ud af sin viden om områdets historie, fauna, biologi og geologi. Turen varede knap 2 timer og kom omkring både strand, klitter, hede og skov.

Græm StrandTilbage på parkeringspladsen blev der dannet en hestesko af mobilsaunaen og to autocampere, så det var muligt at finde lidt læ for den kolde friske vind. Der blev fyret op i saunaen og grillen. Så mens nogen varmede pølser og brød, så var der andre der varmede sig i saunaen. Og andre igen varmede sig ved en kop kaffe og en småkage.

Da folk var blevet mætte skiftes folk til at blive godt varmet igennem i saunaen og blive vindafkølet. Den friske vind gjorde desværre at bølgerne var så store, at ingen havde lyst til at blive vandafkølet.

Kl. 20.00 blev saunaen slukket og folket kørte hjem efter en hyggelig dag, selvom det ikke var blevet til en nøgenvandretur som planlagt. Men man kunne være nøgen i saunaen og det var godt at få hilst på alle dem vi ikke har måtte samles med igennem efterhånden mange måneder.