‘Hop i havet’ under Sallingsundbroen 2021

Søndag den 22. august 2021 afholdte Friluftsrådet og Danmarks Naturfredningsforening den landsdækkende kampagne “Hop i havet” for at sætte fokus på den stigende forurenings-trussel imod havmiljøet.

Hop i haven under Sallingsundbroen

Som led i denne kampagne havde DN MidtVest arrangeret en begivenhed under Sallingsundbroen, hvor man kunne “hoppe i”. Godt nok ikke i havet, men i fjorden.

Hop i haven under Sallingsundbroen

Arrangementet tog sin start kl. 15, hvor der var fyret godt op i mobilsaunaen. Herfra var der indtil kl. 18 mulighed for at pendulere mellem fjordens kølende vand (16 grader) og saunaens varme, der med mellemrum fik et nøk opad når der blev lavet saunagus.

Hvis man i stedet for kølende vand eller saunaens varme trængte til bare at slappe af og nyde livet, så viste vejret sig fra sin bedste side, og man kunne sidde og nyde solen på den nøgne krop.

I alt 20 personer valgte at møde op for at få en dukkert, svede i saunaen og gøre opmærksom på behovet for at værne om vandmiljøet.

Hop i haven under Sallingsundbroen

Kl. 18 blev der tændt op i grillen og deltagerne samlede sig om langbordet, hvor maden blev indtaget under en fortsat livlig snakken.