Sidste nyt

Ungdommens stemmer: Kevin

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DN vil gerne kende de unges indstilling til nøgenhed, naturisme og hvorfor de vælger eller fravælger at dele vores naturistlivsstil. I den forbindelse har DN talt med Kevin Christensen, en ung mand på 25, søn af et naturistpar. Men selv om Kevin er bestemt ikke blufærdig selv eller dømmende overfor forældrenes nøgenhed, vælger han at beholde tøjet på, selv når han deltager i en fælles strandhygge med forældrene og deres naturistvenner.

DN: Begge dine forældre er naturister og har været det ret længe. Det sker, at du er med når de er på stranden enten alene eller med deres naturist-venner på Børsmose strand. Det ser aldrig ud til, at den nøgenhed der er omkring dig, generer dig det mindste, men du beholder alligevel altid selv tøjet på når du er på stranden eller går i vandet. Hvorfor?
KCH: Det ved jeg ikke. Ikke fordi jeg er blufærdig eller noget i den stil. Det hænger måske sammen med, at når jeg går i bad, så synes jeg personligt, at det er mest behageligt at have badebukser på. Og så har jeg nok bare vænnet mig til tanken om at bade i badebukserne – det er ikke et bevidst valg eller fravalg fra min side.
DN: Har dine forældre altid badet nøgne på stranden?
KCH: Ja, så længe jeg kan huske, selv da vi børn var små – og det virkede altid som det mest naturlige.
DN: Hvad tænker du egentligt om at være sammen med dine forældre på stranden når de er nøgne? De fleste unge mennesker nu om dage er meget blufærdige og nøgenhed er nærmest tabubelagt for dem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KCH: Det er nok den måde som mine forældre er på. Jeg er faktisk rigtig glad og stolt af dem. De har altid været meget åbne om det og på mange andre områder og det har lært mig, at vi mennesker jo godt ved at vi alle er nøgne under tøjet. Jeg kan godt lide tanken at man kan være det naturlige menneske som man er, hvilket nok også er nemmere uden tøj. Den dag jeg var sammen med dem og masser af deres naturist venner på stranden i Børsmose gruppen var en rigtig hyggelig dag og jeg kunne mærke hvordan alle sammen hyggede og slappede af. Man kunne mærke hvordan alle var meget tætte på hinanden i den gruppe, nok netop fordi gruppen ikke var bleg for at vise hvem man var, både kropsligt og personlighedsmæssigt. Den mentalitet jeg oplevede blandt gruppens medlemmer var meget åben og tillidsfuld mod hinanden.
Plus, at jeg er sindssyg glad for deres vegne, da den vennekreds de har fået via stranden, virkeligt har gjort dem til mere glade mennesker. De har aldrig før virket så glade i en forsamling som de var den dag på stranden hvor jeg var sammen med dem. Og det, at de har sådan en fælles interesse og nogle pissegode venner, betyder rigtig meget for dem. Og det betyder også al verdenen for mig.
DN: Det lyder fantastisk. Det er rigtig godt at høre. Men set i lyset, hvor god naturismen er for dine forældre og hvor dejligt de har det med vennerne, så er det vel naturligt at følge op med et spørgsmål, som nok er nøglen til hele interview. Der er så mange unge mennesker der ikke ønsker at prøve naturismen og nogle fravælger det bevidst, som du gør, selv om man kan se hvor afslappet hele bevægelsen er. Hvad er grunden til det, tror du?
KCH: Jeg tror, at helt basalt det er fordi naturismen hører mest til på strandene, hvor man hygger og bruger en masse tid ude i det fri. En af grundende til, at mange unge mennesker ikke er til det, er simpelthen, fordi der ikke er tid til det. Vores generations liv går i højt tempo der skal ske noget hele tiden. Så det nok ikke kun er et spørgsmål om blufærdighed. Nu spiller jeg jo i en orkester. Og vi er bestemt ikke blufærdige når vi er sammen. Vi havde lige en tur til Vejle hvor vi skulle spille. Og vi har altid skide sjovt sammen når vi skal spille. Inden aftenen, kørte vi alle sammen til Vejlefjordbro og badede nøgne sammen.
DN: Så det er måske lige så naturligt i jeres generation?
KCH: Blandt gode kammerater, ja. Men jeg tror de fleste unge mennesker simpelthen ikke kan lade være med at tænke seksuelt. I dag handler det man om at finde den perfekte pige og det er så nemt at gå fra hinanden og folk er meget egoistiske i hvad de vælger. Og jeg tror at unge i dag ikke binder sig så tæt og fast til deres partner som de gjorde for 30, 40 år siden. Og det hele går stærkt. Og det, at når man står over for hinanden med tøj på, så er det lidt længere til det næste skridt end hvis man allerede er nøgen. Jeg baserer det på den snak der foregår i den kreds jeg omgås, hvor man snakker meget seksuelt, og selv om man har en kæreste, så er det stadig helt OK at bemærke en anden pige og sige til sin kammerat: ”hold kæft hvor er hun flot”. Så det ville være for stor en fristelse i dag.
DN: Så man kan måske konkludere, at når den unge generation er sammen med forældrenes generation, hvor seksualitet ikke spiller en rolle, så kan det godt lade sig gøre at omgås med nøgenhed eller være nøgen, men bland de unge, som befinder sig på samme plan hvad seksualitet angår, ville det simpelthen ikke fungere?
KCH: Ja, det er jeg sgu bange for. Bare jeg forestiller mig sådan en situation hvor jeg sammen med mine venner beslutter os for at leje et sommerhus og holde en naturist-weekend og hygge os og drikke noget rødvin, så tror jeg helt bestemt det ville gå galt (griner). Men igen, det er et spørgsmål om der er kun drenge /mænd eller også deres partnere. Det ville være helt naturligt hvis mig og drengene skulle i sauna eller sådan noget. Men skulle vi alle have vores partnere med, så er historien helt andet. Selvfølgelig sker det, at man morer sig sammen, ligesom på Roskilde festival, hvor man løber nøgen. Men konteksten er helt anderledes, der løber man bare og egentligt forsøger at skjule sin sårbarhed, sit køn. Så man kun er nøgen de få minutter det sker.
DN: Så man tager tøj på for at slappe af…
KCH: Det er nok i bund og grund et spørgsmål om at være en del af gruppen, om at høre til og passe sammen… Når alle andre af mine venner går med badetøj, så ville det være underligt og unaturligt for mig at smide mit. Men det er egentligt interessant at tænke på hvorfor vi har tøj på. Det stammer jo fra urtiden, vi tog tøj på, fordi vi frøs. Det gør vi stadig, men den princip gælder jo ikke altid. For eksempel om sommer, når det er rigtig varmt, har vi altid for meget tøj på. Og rent faktuelt, så har et mennesker intet behov for tøj på en varm sommerdag. Og alligevel beholder vi det på…. Men når vi har over århundrede lært at skjule vores sårbarhed under tøj, så er det blevet det man gør, uanset hvad.
DN: Så vi lever inden for de rammer vi har skabt?
KCH: Det handler også om de roller man spiller. Jeg var til en stand-up show med Anders Matthesen hvor han fortalte om en stripper. Hun kom ud på dansegulvet totalt frækt og viste alt. Men da showet var færdigt, gik hun rundt for at samle sit tøj og gjorte alt for at skjule sin krop.
Jeg tænkte også, lidt for sjovt, hvordan verden ville se ud, hvordan ville folk fungere, hvis ingen havde tøj på, ligesom dyr. Hvis alle var nøgne, altid, hvis det var helt normalt. Om der så ville være en anden mentalitet mht. at være så fristet til det andet køn. Så ville man ikke have noget at skjule. Det kunne være fantastisk. Bare en tanke…

Tjek denne

Camping i Aalborg

RYGTET om dens død er stærkt overdrevet. Nu har vi været i 3 dage på …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *