Sidste nyt
Hjem / arkiv / Nøgenbadning på tyske hoteller

Nøgenbadning på tyske hoteller

Et indlæg fra Niels Plauborg, medlemsnr. 1184

Når min kone og jeg tager på hotelophold i Tyskland, er det som regel på hotel med svømmebad. Jeg er ikke nogen stor tilhænger af badetøj, så i videst muligt omfang forsøger jeg mig uden. Der er kun ganske få hoteller, der udtrykkeligt tillader nøgenbadning, men det er så heldigt, at nogle af dem ligger forholdsvis tæt på Danmark. Det gælder Ringhotel Waldschlösschen i Slesvig by, hotel Seelust i Hennstedt i Holsten (i hvert tilfælde for nogle år siden), Hotel Caroline Mathilde i Celle og  Hotel Rheinsberg am See i udkanten af Berlin. Og lige fundet: Hotel Gut Riedelsbach i Bayern.

Derudover er der få hoteller, som tillader det udtrykkeligt på særlige tidspunkter: Hotel Alpenhof i Bad Wörishofen i Bayern, Pension Pritzl i nærheden af Passau i Bayern og Landhotel Schnuck i Schneverdingen, syd for Hamburg. (Det var dem, jeg kunne finde).

På nogle hoteller står det udtrykkeligt, at man skal have badetøj på i poolen, men de fleste steder synes man nok, at det er en selvfølgelighed, så det må man forholde sig til som gæst. Det er ikke helt unormalt, at andre også bader nøgne, især om aftenen i forbindelse med sauna; her vil det være lettest, hvis man fra saunaen har direkte udgang til svømmehallen. Men der kan ikke gives regler for, hvornår og hvor mange andre der også bader nøgne. (På Ringhotel Aquarium Boddenberg i Friedrichsstadt er der en del, der bader nøgne).

Der er mange faktorer, der skal tages i betragtning, hvis man vil bade nøgen. Det er lettest på mindre hoteller (for der er ingen bemanding i wellness-området, og der er færre gæster), tidligt om morgenen eller sent om aftenen, men man kan også være heldig på andre tidspunkter. Og så er det lettest, hvor poolen ligger i kælderen.

Derudover er det lettest med hoteller, der har mange tyske gæster, for tyskere er langt mere tolerante omkring nøgenhed end andre folkeslag på grund af deres FKK-traditioner, såvel i saunaer som på strande.

Hvis man kan undvære poolen, kan man komme langt på hoteller med pool, for de vil næsten altid have en sauna eller flere, hvor man skal være nøgen. I hvile/stilleområdet har man også et afslappet forhold til nøgenhed.

Det største problem er børnefamilier, som mener, at det at se nøgne voksne skader deres børn: Så er det om at komme op af poolen så hurtigt som muligt, så hav håndklædet liggende ved poolkanten. Derfor skal man så vidt muligt undgå hoteller, der frekventeres af mange børnefamilier, for de kan være i poolen på alle tidspunkter.

Det er sikkert lettere for kvinder end for mænd at bade nøgne, men der er flere mænd end kvinder, der bader textilfri. Man skal altid hilse pænt på folk i svømmehallen (en kort dialog kan åbne mange døre), og dernæst kan man spørge, ”Stört es Sie, wenn/dass (hvis/at) ich ohne Badeanzug bade?” Her har jeg ofte fået svaret, ”Näh, überhaupt nicht. Das tun wir auch oft selbst”, men man kan også være uheldig at løbe ind i tyskere, der ikke bryder sig om nøgenhed, men de er heldigvis et fåtal. Det bedste udgangspunkt vil nok være, at man allerede er nede i poolen, og så kan man spørge nyankomne, om det generer dem.

Hvis der er flere i svømmehallen, består udfordringen i at spørge den rigtige (den mest tolerante), og hvis man er mand, så spørg en kvinde. Her er det vigtigt at have evnen til at spørge den rigtige, for hvis den første siger, at det er ok, så vil de næste sikkert ikke ytre deres modvilje. Husk at takke folk for deres udviste tolerance, når de/du forlader poolen. Man kommer langt med høflighed.

Man skal aldrig spørge i hotellets reception, for så får man automatsvaret nej, fordi hotellet er bange for, at nogle gæster bliver stødt. Der er lister over hoteller, hvor nøgenbadning er udbredt, men forfatterne af disse lister vil ikke offentliggøre dem, da de er bange for, at hoteller vil gribe ind, hvis det bliver almindeligt kendt. Desværre.

Rengøringspersonalet er der sjældent problemer med; du er sandsynligvis ikke den første nøgne gæst, de har set.

Mange af os har den opfattelse, at tyskere er meget propre, men det gælder desværre ikke i svømmehaller, hvor man kun kræver, at folk skyller sig (altså med badetøjet på, hvis de da gør det), før de går i vandet. Til gengæld vasker de sig grundigt efter svømmeturen, sikkert fordi der er så megen klor i vandet.

Bruseren er derfor ofte i selve svømmehallen. Her vasker jeg mig altid nøgen, uanset om der er andre til stede, og så kan man jo lige dække sig med håndklædet og spørge pænt, om det er i orden, at man bader nøgen.

Viel Glück.

Tjek denne

Naturens Dag 2019

Danske Naturister MidtVest inviterer til Naturens Dag 2019 Søndag den 8. september 2019 kl. 13.00 …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *