Sidste nyt

Medlemsportræt nr. 7: Per Laumann Hingel (medl.nr. 1051)

PerHingelOm at være brandmand og brænde for politik. Og om at være konservativ uden at være berøringsangst over for det, der er nyt.

Pers bedste ven(inde) ville beskrive ham som en utrolig forstående og hjertelig person, der ved lige nøjagtig, hvornår tingene bliver alvor, og han skal holde op med at være munter. Han er herligt utraditionel, og kan være med til at lægge op til, at tingene tager en drejning, som ingen havde regnet med. Desuden forstår han sig på mennesker – og sidstnævnte er en vigtig evne i hans job.

Du arbejder som brandmand og nødbehandler. Hvordan er det?

I mit job som nødbehandler møder jeg folk, når de er allerdårligst stillede, og dybt afhængige af hjælp – de er jo kommet til skade. Jeg får muligheden for at høre, hvad det er, der bekymrer dem, og det kan jeg først rigtigt, når der bliver skabt tillid mellem mig selv og den sårede. Jeg bruger derfor min evne for empati, og arbejder på, at komme helt ind til personen bag vedkommende, som er kommet til skade.”

Hvad gør dig glad på en fridag?

At sidde i min sofa, eller ude på terrassen, hvis solen skinner, med en kop kaffe eller en kølig pilsner, og høre høj musik og læse en god bog, som jeg selv har valgt – og på denne måde lukke mig helt inde i mig selv.”

Hvad læser du?

Lige nu er jeg i gang med biografien om Steve Jobs… Jeg læser mange biografier. Jeg gør det, for at lære at forstå andre mennesker. Jeg kan godt lide at læse om de mennesker, der har bedrevet noget, og så senere, når sensationspressen og forsidebaskerne har lagt sig lidt, sætter sig ned og fortæller den rigtige historie – fortæller, hvad det egentlig var, der skete. I biografier fjerner man jo forsidehistorierne, og kommer ind i materien. Det er ikke sikkert, at man bliver enig med hovedpersonerne, men man får en forståelse for, hvem de var eller er som personer, og hvorfor de måske agerer, som de gør.”

Du stillede op til kommunalvalget for Konservativt Folkeparti sidste år. Hvilken politik ville du have ført, hvis du var kommet ind?

Redelighed i forvaltningen, altså gennemskuelighed. Den enkelte borger skal føle sig godt betjent, og føle sig lyttet til og forstået, når vedkommende henvender sig. Og noget andet er, at jeg faktisk også godt kunne tænke mig, at man i skolerne i dag, allerede i folkeskolen, blev meget, meget dygtigere til at implementere moderne teknologi, så eleverne med det samme lærer at begå sig, som vi voksne i dag begår os… Nu har vi f.eks. lige i min søns børnehave fået elektronisk ind- og udtjekning, hvor jeg kan følge med over nettet. Jeg synes sådan noget er på høje tid, når nu muligheden er der.”

Ville din frie tilgang til nøgenhed afspejle sig i din politik?

Nej, det ville den ikke. Og det ville være helt bevidst. Jeg mener ikke, at man skal bruge sine personlige interesser i sit politiske virke. Hvis jeg gik ind og promoverede naturismen i byrådet, ville det svare til, at vores nuværende repræsentant fra Dansk Folkeparti, som er inkarneret countrymusikfan plederede for, at nu skulle alle børn opdrages med countrymusik i folkeskolen. Det ville ikke give nogen mening.”

Vil du stille op igen, og hvad vil du gøre anderledes?

Ja. Næste gang vil jeg stille op med et større aktivt hold bag mig.”

Hvis du skulle lære noget nyt, hvad skulle det så være?

Sidst jeg var på ferie i udlandet, var i 1982. Jeg var i Tyskland for 3. gang med mine forældre. Jeg tror egentlig gerne jeg vil bruge min alderdom på at prøve det der med at tage en flyver og rejse ud, men det har jeg endnu ikke formået.”

Per (46) og hans hustru Christine, har 4 sønner på 5, 17, 18 og 22. I juni måned har Per og Christine sølvbryllup, hvor de vil holde en fest for venner og familie. I tråd med Pers hang til det lidt utraditionelle planlægger Per, at det skal være en fest uden musik i højtalerne som den primære underholdning – underholdningen skal gæsterne aktiveres til selv at være med til at skabe.

Henriette

Tjek denne

Medlemsportræt nr. 10: Michael Kristensen (medl. nr. 2514)

Fakta: Michael er 51 år gammel. Han bor i Kalundborg og arbejder som elektriker. Michael …