Sidste nyt

Medlemsportræt nr. 5: Bjørn Michaelis (medl. nr. 2926)

BjoernMJeg fanger Bjørn over Skype en søndag morgen i januar, hvor han sidder og spiser morgenmad på Charco del Palo på Lanzarote sammen med sin kæreste, Henriette. Bjørn og Henriette mødte første gang hinanden i Frederiksberg Svømmehal, og blev kærester på Læsø. Jeg og Bjørn tager en snak om forhold og naturisme.

Bjørn lægger ud med at fortælle mig om sine tidligere forhold, hvoraf det sidste sluttede i 2011:
”De kvinder, jeg tidligere har været sammen med, de har ikke været naturister. Og den nøgenhed, som gør mig glad, den har de haft svært ved at følge med i. Og hvis man er i et forhold, hvor den ene part føler, at det er noget anstrengt noget, så vil vedkommende jo nok meget naturligt bakke ud af det… Men indtil jeg mødte Henriette, troede egentlig ikke, at jeg ville finde mig en kæreste, som var naturist. Det faldt mig ikke som værende så lige for.”

Bjørn fortsætter:
”Da jeg var single, lå jeg både på Solbakken og tog ud og rejste, som jeg ville. Jeg benyttede mig af den frihed, det var, at kunne tage af sted uden at skulle spørge nogen om lov. Jeg følte nogle gange tidligere, at jeg skulle gøre rede for, hvad jeg lavede. Hvis jeg havde ligget nøgen på stranden en dag, så skulle jeg hjem og fortælle det! Jeg har en gang været af sted på et naturistressort sammen med en tidligere kæreste, men det satte lidt en dæmper på oplevelsen, at hun havde en klar holdning til, hvad hun syntes, der var okay, og hvad der ikke var. Hun kunne for eksempel finde på at sige, at det var over grænsen, at sætte sig nøgen op og spise, hvad jeg jo bestemt aldrig har syntes, at det er.”

Sin nuværende kæreste fandt Bjørn, som allerede indikeret, mod sine forventninger, gennem sin interesse for naturismen:
”Sidste år i pinsen var både jeg og min nuværende kæreste, Henriette med på Læsøtur. Vi havde allerede mødt hinanden i Frederiksberg Svømmehal, men på ‘Årets Ø-tur’ til Læsø fik vi snakket en del sammen, og så blev vi kærester.”

Bjørn om sit og Henriettes forhold:
”Med Henriette, der er der ingen begrænsninger. Vi har det til fælles, at vi begge er meget frihedselskende – godt kan lide at være fri for tøj, fri for begrænsninger. Vi er meget ens i det, vi gør, og det er et meget andet forhold at være i, end dem, jeg har været i tidligere. Det er for eksempel noget helt nyt for mig, at kunne tage af sted til et naturistressort sammen med en partner, som brænder for at tage med. Dét har gjort, at vi har haft nogle kanon oplevelser sammen.”

Om naturismen siger Bjørn:
”Klæder skaber folk – ingen klæder skaber mennesker. Naturismen giver en anledning til at lære den krop at kende, som man nu en gang har fået, og lære at have det godt i den! Jeg slapper af i naturistregi… Der er en anden afslappethed, hvor man samles og i højere grad lader op sammen med andre mennesker, end man finder det i mange andre sammenhænge.”

Bjørn, der senere på året fejrer sine 60 somre, nyder, at han stadig har 5 år tilbage i jobbet som pilot – et job, som der ifølge ham kun er fordele, og ingen ulemper, ved.

Henriette

Tjek denne

Medlemsportræt nr. 10: Michael Kristensen (medl. nr. 2514)

Fakta: Michael er 51 år gammel. Han bor i Kalundborg og arbejder som elektriker. Michael …