Sidste nyt

Medlemsportræt nr. 2: Rebecca Selmer (medl.nr. 3232)

6a1adad36e Med udspring i ønsket om at skabe deres eget paradis ved hjemmet på Sydmors, er Månedalen, der er en naturist fællesskab og friluftsplads, opstået på Rebecca og Rasmus’ 9500 m2 store grund, hvor de bor sammen med datteren Katrine. Familien lever livet med naturlige valg i centrum. I dagligdagen tænkes der på naturen og jordens ressourcer, der spises økologisk, og familien har ikke noget fjernsyn. Rasmus introducerede Rebecca for naturismen, og for Rebecca er nøgenheden blevet en naturlig forlængelse af et liv med naturlige valg i centrum.

Rebecca, 24 år, får mulighed for at åbne op og lade tankerne flyve frit, da jeg beder hende færdiggøre de tre følgende sætninger:

Ikke at have et fjernsyn er som…

”- at have hele verden foran sig. Et fjernsyn sætter nogle grænser, som ikke er der når du ikke har et fjernsyn. Uden et fjernsyn har du kun din fantasi til at sætte grænser for dig – lidt ligesom den gang du var lille.”

At kigge min 8 mdr. gamle datter i øjnene er som…

”- at se solen stå op. Det er det mest fantastiske.”

Livet er som…

”- begyndelsen på et eventyr, som vi selv skal skrive færdigt.”

Efter den poetiske tankerække, er det blevet tid til at høre Rebeccas historie. Jeg lægger ud med at spørge til, hvorfra hendes interesse for naturismen stammer.

”Jeg har altid været skabshippie. Og sammen med min mand Rasmus begyndte jeg at dyrke hjemmenaturisme – jeg begyndte at sove nøgen, og jeg begyndte at slappe af nøgen efter en lang dag på studiet. Da han endelig efter to års overtalelse fik mig overbevist om, at vi skulle tage til naturistsvømning følte jeg mig velkommen fra starten. Det føltes rigtigt.”

Har du ændret holdning til nogle ting i livet, efter at du har opdaget naturismen?

”Ja. Jeg må sige, at jeg har fået færre fordomme af at færdes i dette miljø, hvor folk smider facaderne, selvom jeg nu aldrig har haft mange fordomme. Jeg giver folk tid til at komme ud med det, de har, før jeg dømmer dem. Desuden er jeg også selv blevet mere tryg ved at vise, hvem jeg er.”

Hvordan fik du og Rasmus ideen til at skabe Månedalen?

”Vi havde et ønske om at lave vores eget friluftsparadis med shelterplads, bålplads, og frugttræer. Så kom vi til at snakke om: ’hvorfor ikke gøre så andre folk også kan komme og få glæde af disse faciliteter?’ – og så var ideen på plads. Pludselig blev Månedalen også udtryk for en vision om at udbrede budskabet om naturlighed i de valg, vi tager. Den udgør et sted, hvor vi kan være ude i naturen og føle glæden ved naturen og den jord, vi bor på.”

Har der været meget arbejde i at få Månedalen op at køre?

”Ja! Men det er noget, som vi godt kan lide at lave. Ud over at lave lidt forskellige ting i haven har jeg dog brugt meget tid på at tage mig af Katrine her over sommeren. Så det er primært Rasmus, der har haft gang i det helt store udendørs projekt.”

 Hvor meget betyder naturlighed i de valg, du tager, for dig?

”Det betyder meget. Jeg mener, at vi har et ansvar for at genanvende og passe på vores jord. Derfor sorterer vi vores affald, herhjemme. Desuden er vi, i så vid udstrækning som det er muligt, skiftet helt over til at spise økologisk.”

 

 Månedalen skal benyttes hele året rundt. Sommerdage kan nydes i naturen og slutte af i tipien, hvor der tændes op om aftenen, ligesom bålet i tipien også kan holde folk varme på snevejrsfyldte vinterdage. Flere informationer om Månedalen findes på denne blog, hvor kommende arrangementer også bliver annonceret. Med Månedalen på plads bliver Rebeccas næste personlige projekt, at finde ud af, hvad hun vil. Hun stoppede på sit tidligere studie, og bruger nu en del tid på at tænke over, hvad fremtiden skal bringe hende.

Henriette

Tjek denne

Medlemsportræt nr. 10: Michael Kristensen (medl. nr. 2514)

Fakta: Michael er 51 år gammel. Han bor i Kalundborg og arbejder som elektriker. Michael …