Sidste nyt

Medlemsportræt nr. 10: Michael Kristensen (medl. nr. 2514)

Fakta: Michael er 51 år gammel. Han bor i Kalundborg og arbejder som elektriker. Michael er ikke gift og har ingen børn. Michael kunne godt tænke sig at møde en sød kvinde og få en kæreste. Var hun naturist, ville det være perfekt, men han ser det bestemt ikke som et krav.


DN:
Hvornår blev du naturist?
MK: Jeg har altid været naturist. I hvert fald de sidste mange år, siden midt i 1980erne. Det er bare noget der passede mig. Der har været en naturlig forhold til nøgenhed dengang jeg var barn i min familie. Hvis der var nogen i bad, kunne man ikke finde på at låse døren. Hvis vi tog på stranden, var min familien ikke nøgen, det kunne de dog ikke finde på, men vi børn løb nøgne rundt.


DN:
Ved din omgangskreds, at du er naturist?
MK: Ja, godt de fleste ved det. Og de fleste er også ligeglade med det. Dog er der nogle enkelte, der synes at det er godt nok noget mærkeligt noget, at gå nøgen rundt. Jeg har prøvet at invitere dem med til på den naturiststrand som jeg tager hen til, for at vise hvor naturligt og befriende oplevelsen kan være, men de kom desværre aldrig. Når mine naboer skal komme forbi, kan de finde på at sende en sms i forvejen. Andre råber når de nærmer sig huset. De håber nok, at jeg når at tage tøj på inden de kommer. Det er ikke altid at jeg kan nå at finde et håndklæde – men for det meste er det også ok. Jeg har dog flere gange oplevet noget sjovere: et postbud, der ringer på døren og derefter undskylder han jeg ved ikke hvor mange gange, fordi han bliver forlegent og mener, at jeg måske også burde være det. Men for mig er det jo naturligt…

DN: Hvordan er du naturist? Hvilke aktiviteter deltager du i?

MK: Jeg har købt et hus for 20 år siden – og fra start af brugte jeg stort set ikke tøj inde i huset. Min have er lukket og ugenert, hvilket betyder, at om sommeren kan jeg gå nøgen rundt i haven uden et kluns på kroppen. Jeg har ”arbejd-nøgen-i-haven” dag hver dag om sommeren. Jeg slår græs og ordner alt der skal ordnes i haven som naturist. Om sommeren tager jeg til Vesterlyng. Det er en dejlig naturist strand nord for Kalundborg. Jeg har næsten min egen strand, i nærheden af mit sommerhus, men da det ikke er en naturist strand, foretrækker jeg at køre til Vesterlyng, at for kunne nyde en sommerdag sammen med andre naturister på stranden. Det er altid bedst at omgås med ligesindede. Jeg deltager også nogle gange på ø-lejr og jeg har tænkt mig at prøve naturistsvømning i mit område. Jeg har ikke så meget tid ellers. I min fritid kører jeg rundt og slår græs for folk på min havetraktor. Dog med tøj på.

DN: Hvad gør dig glad?
MK: Når det er fyraften! Så kan jeg komme hjem og smide tøj – og være mig selv.

DN: Din største drøm?
MK: At vinde mange penge… Så ville jeg tage ud og rejse og selvfølgelig til et varmt sted. En skiferie er bestemt ikke noget for mig… Men gerne til nogle finde, varme lande, hvor man ikke skal tænke på andet end at nyde varmen, solen, vandet – og være sig selv, nøgen og fri.

Tjek denne

Nøgensvømning i Malmø

Vores svenske kollegaer er ligesom os vandhunde, og derfor er der også nøgensvømning på den …