Sidste nyt

Medlemsportræt nr. 1: Martin Vilmann (medl.nr. 1945)

05ae8ea9c9Månedens medlem er til ferieafslapning hjemme i haven og live rockmusik med en stor fadøl til!

Med et sommervejr som dét, vejrguderne har ladet pryde det danske land denne sommer, har Martin Vilmann i sin ferie brugt mange timer i haven. Her kan han gå klædt som det passer ham på grund af den høje hæk der omgiver den og med Martins egne ord gør, at ”naboerne skal gøre sig ret umage for at kigge ind.” Martins bedste sommerminde fandt dog ikke sted i haven, men derimod foran Orange Scene på Roskilde Festival. 

Martin, hvad er den perfekte sommer for dig?

”Det er én, hvor det er godt vejr meget af eller hele tiden. Og hvor jeg har tid til at slappe af og holde fri, og hvor der ikke er stress over arbejde og over ting der skal gøres i huset, og over børn, og alting. Den perfekte sommer er en, hvor der er tid til at slappe af og holde ferie.”

 Har du været så god til at stresse af denne sommer?

”Aaaaargh, jooo…” Martin trækker på det, imens han tænker sig om. ”Der har sgu nok været lidt mere arbejde på huset end jeg havde tænkt mig, men sådan går det jo nogle gange. I det store hele, så har jeg nok været meget god til det. Min kone er dog god til at holde mig i gang, og der er derfor både blevet bygget hegn, malet, spartlet og holdt køkkenhave.”

 Er du tilfreds med sommerkuløren efter de mange timer, du har brugt i haven?

”Ja, det synes jeg. Jeg er blevet mere brun end jeg plejer at være, og heldigvis uden at blive skoldet.”

 Hvad er dit bedste ferie-minde?

”Det må være Metallicas koncert lørdag aften på Roskilde Festival. Jeg stod sammen med min kone lige foran orange scene. Det var stort. Roskilde Festival var generelt en fantastisk god uge.”

 Du kan godt lide at gå til koncerter?

”Ja! Hvis lejligheden en gang i mellem byder sig kan jeg godt lide at høre rock-musik live og drikke store fadøl dertil.”

Har du deltaget i arrangementer med Danske Naturister denne sommer, og hvad synes du generelt set at naturismen bidrager med i dit liv?

”Eftersom jeg har helt små børn, og er afhængig af at den yngste skal sove midt på dagen, er det ikke så let at tage på heldagsudflugter før børnene bliver lidt større. Og, hvad naturismen bidrager med i mit liv? Hahaha, det er et sjovt spørgsmål. Og jeg synes det er svært at svare på. Det er jo ikke sådan, at jeg til hverdag sidder og tænker på, at det bidrager med noget, men for mig er det jo altså en del af livskvalitet at jeg kan have en lukket have hvor jeg kan gå rundt uden at skulle tage tøj på. Jeg har bestemt ikke noget behov for at have tøj på, hvis jeg ikke fryser. Og jeg sætter pris på, at min kone ikke har noget imod at det er sådan at det er for mig, og at hun også selv har det på samme måde. Men altså, det er jo ikke sådan, at jeg synes at min hverdag bliver dagligt beriget ved at være naturist – det er jo ikke en religion.”

Martin Vilmann er 42 år. Han bor sammen med sin kone, deres fælles to børn på 2 og 4 og sin teenagesøn på 16. Martin er suppleant til Danske Naturisters bestyrelse. Et af hans mål som aktiv i foreningen er at trække lidt i den modsatte retning end de puritanske strømninger, han mener, der til tider sætter deres præg på naturistmiljøet i Danmark. Han føler nemlig, at der internt i Danske Naturister nogle gange viser sig en sexforskrækkelse bundende i en bekymring om, hvordan folk uden for foreningen ser på naturistmiljøet. Denne sexforskrækkelse synes han ikke klæder foreningen.

Henriette

Tjek denne

Medlemsportræt nr. 10: Michael Kristensen (medl. nr. 2514)

Fakta: Michael er 51 år gammel. Han bor i Kalundborg og arbejder som elektriker. Michael …