Sidste nyt

INF-ENY Spring Rally 2015 i Berlin – en beretning

ENY i Berlin 1Af Sigrid Duekilde

DN har for første gang haft en dansk “delegation” med til generalforsamlingen for ENY – European Naturist Youth. Da andelen af naturister i DN, der opfylder alderskravene til ENY som bekendt er meget begrænset var det kun Arvid Duekilde og undertegnede, der stolt repræsenterede Danmark. Vi følte os en kende underrepræsenterede. Særligt i sammenligning med hollænderne, som var troppet op med 26 unge, glade mennesker. De har altså virkelig forstået noget om at tiltrække unge naturister de hollændere, så vi var naturligvis meget nysgerrige efter at vide mere om, hvordan søren de gør det!
Spring rally’et foregik på en naturist campingplads i en forstad til Berlin og var rigtig godt arrangeret. Der var ankomst i løbet af torsdagen, hvorfor vi valgte først at komme ved 19-tiden da vi ville se Berlin på egen hånd først. Vi var derfor også de sidst ankomne og campen var allerede godt fyldt op af delegationerne fra Tyskland, Italien, Schweiz, England, Holland og Frankrig. Til fredagen var der planlagt en fællesudflugt til Berlin, så den var vi jo allerede velforberedt til, efter gårsdagens travetur i Berlin. Her blev vi opdelt i 5-mandsgrupper, som havde fælles busbillet, så man var “tvunget” til at blive sammen og ikke bare gå med dem man kendte. Det var selvfølgelig en smule akavet i starten, men stemningen blødte op i løbet af dagen og det endte med at blive en rigtig hyggelig dag, som sluttede med lejrbål, snobrød og sang på campingpladsen.

Lørdagen var dagen for generalforsamlingen for ENY. Til denne var der primært 2 emner på programmet; ENY bliver suspenderet i et år og afholdelsen af næste års Spring Rally.
ENY’s suspension sker da det i øjeblikket ikke er muligt at danne en bestyrelse og derfor nedsættes der en working group på kun 3 medlemmer, der skal holde ENY’s aktiviteter kørende det næste år, hvorefter ENY forhåbentlig kan blive genoprettet på normal vis.
Der var valgkamp mellem Schweiz og Holland om at få lov at afholde Spring Rally 2016. Holland havde især medbragt store mængder valgpropaganda i form af slik, plakater og gaver til værterne. De endte da også med at vinde kampen.

ENY i Berlin 3Som udsendte for en ikke-eksisterende ungdomsorganisation havde vi ørerne på stilke og øjnene åbne for at opsnappe gode råd til at skaffe unge medlemmer. Svaret er umiddelbart simpelt: Jo flere unge, jo lettere er det at skaffe endnu flere! Der var helt tydeligt en anden stemning end på de sædvanlige danske naturist træf, og dette skyldes naturligvis at der kun var unge mennesker. Festerne var bedre, lejrbålssangene var nyere, campen lignede en festivalplads og snakken gik om ungdommelige emner.

Vigtigst af alt var stemningen omkring naturisme mere afslappet end vi nogensinde har oplevet den før. Som ung kan det være svært at gå all-in på naturisme og rende nøgen rundt hele tiden. Trods de bedste intentioner om det modsatte, har jeg altid oplevet at føle mig lidt presset til at tage tøjet af, hvis vejret var til det. Jeg føler at der bliver set skævt til en, hvis man har det bedre med tøjet på. Som jeg har forstået naturisme, handler det om friheden til at være nøgen, men dermed også om friheden til at vælge at have tøj på. Jeg nyder at bade uden irriterende badetøj og soltørre bagefter og jeg nyder at gå i sauna sammen med begge mine forældre på en gang. Jeg nyder ikke at spise aftensmad nøgen eller spille beachvolley nøgen. Ikke lige nu i hvert fald og ikke siden jeg blev omkring 15 år gammel. Omkring den alder blev min deltagelse i naturist-arrangementer sjældnere, da jeg til tider synes det var decideret ubehageligt når jeg blev spurgt tredive gange, hvorfor jeg ikke tog tøjet af.
På Spring Rally Camp gik folk indhyllet i badehåndklæder til og fra saunaen og selv mændene bandt håndklæder om livet. Ingen så skævt til dem. Der var dem der valgte at gå nøgne hele tiden (de må være eskimoer!), og dem der ikke smed tøjet en eneste gang – og der var plads til dem alle.

Nu vil mange nok sige at det samme da gør sig gældende på campingpladserne i Danmark, men nej. Visse campingpladser har retningslinjer for hvornår man bør være nøgen. Dette er jeg stor modstander af. Hvor er friheden til at vælge i det? Selvfølgelig skal man ikke bade med badetøj eller endnu værre, gå i sauna med badetøj, men at sige at man bør smide tøjet bare fordi det er varmt nok til det synes jeg er helt forkert. Det skræmmer i den grad unge væk. Det har skræmt mig væk og jeg er endda opvokset med naturisme.
ENY i Berlin 2Jeg tror at rigtig mange unge synes at nøgenhed er spændende. Vinterbadning bliver mere populært blandt unge på grund af adrenalinkicket i det – og det foregår altid nøgen. Alle har prøvet skinny dipping (fordi det er en tradition i studenterugen), som oftest foregår løbende ud i vandet hurtigst muligt så ingen når at se en nøgen. Derudover findes nøgenløbet på Roskilde Festival, hvor flere hundrede mennesker løber nøgen. Ja, der er helt klart noget spændende og dragende over nøgenhed for en stor del af de unge idag. Måden at få fat på dem er ved at afholde events som dem de allerede kender. Skinny dipping events og nøgenløb afholdes jævnligt i Holland med et enormt fremmøde – også fra ikke-naturister. Mange af de større byer har faktisk deres eget nøgenløb der afholdes årligt. Det handler om at finde genkendelsesmomentet i nøgenhed. Man får ikke noget stort fremmøde til en nøgenaktivitet, som de fleste kun kan forestille sig at udføre med tøj på. Der skal knyttes et begreb på aktiviteten som de unge kender, såsom nøgenløb. Det er blevet gjort før, men det er bare aldrig blevet gjort af DN, så derfor har de unge ikke hørt om DN, men de har hørt om f.eks. skinny dipping eller nøgenløb og vil måske komme til et sådan event og dermed få kendskab til danske naturister.

For at få unge til at komme på campingpladserne og til de store naturisttræf tror jeg dog det vigtigste er at ændre på reglerne, skrevne som uskrevne. Der skal slet ikke være nogen regler. Der skal bare være friheden til at vælge nøgenhed til eller fra på alle tidspunkter og i både sol og regn uden at man nogensinde føler sig forkert på grund af sit valg.

Tjek denne

NAKED miniGOLF

NAKED miniGOLF @ Camping Kødbyen & Camping Aarhus ‘Camping’ inviterer indenfor til et helt særligt …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *