Sidste nyt

Forelsket i naturismen

97c04ad5eeVi er en familie på 4, der fuldstændigt har forelsket os i naturismen og tit spørger os selv, hvorfor vi ikke er kommet i gang længe siden? Egentligt bryder vi os ikke om ordet ”naturisme”, da vi føler det sætter os lidt i en kasse, det er bare ”frihed og glæde uden tøj.”

Min kone og jeg, har siden vi lærte hinanden at kende for 13 år siden, altid elsket at sove uden tøj og gå nøgne rundt derhjemme. Vi er sejlere og har altid badet nøgen fra båden, sejlet og slikket sol uden tøj. Vi har ankret op ved øde kyster, svømmet i land og gået rundt på stranden uden tøj og solet os på vores lukkede terrasse, nøjagtigt som Vorherre har skabt os. Vi er måske lidt generte, så nøgenhed i det offentlige rum er aldrig faldet os ind. Vi var nok bare ”skabsnaturister”, som så mange andre.

Vores to små piger er ikke særligt interesserede i at sejle, så for 3 somre siden, blev vi enige om at låne vores venners sommerhus i det sydøstlige Spanien, ved Costa Almeria. For øvrigt lige i nærheden af naturistresortet Vera Playa. Et superlækkert område uden ret megen turisme. Vi var selvfølgeligt på forskellige strande, hver eneste dag og blev overrasket over det frisind, i forhold til beklædning, som især spanierne udviste. Især de spanske kvinder, der kommer hver dag og holder veninde komsammen med madkurv og unger, der render og leger og bader, mens mødrene snakker. Det var faktisk kun på bystrandene at man beholdte bikinitrusserne eller badebukserne på. Det tiltalte os lidt, men vi var ikke alene af sted, så vi beholdt badetøjet på.

Ferien var en kæmpe succes med vores piger, så sommeren 2011 skulle helt sikkert forgå samme sted. I løbet af vinteren snakkede vi så om, at vi blev nødt til at prøve naturisme når vi nu kom til Spanien igen, for lige som at finde ud af om det nu også var noget for os, eller vi bare skulle blive i ”skabets” trygge rammer. Vi satte os ned og lavede lidt research og fandt ud af, at der er op mod 35 officielle naturiststrande (og en del uofficielle) indenfor en radius af 100 km. fra vores hus. Vi skulle være 4 uger under Spaniens sol, men allerede en af de første dage, blev vi enige om at få det prøvet af. Efter en dags tilvænning sammen med en masse andre naturister, viste det sig at det var noget af det mest fantastiske og befriende vi nogensinde havde prøvet. Ikke alene det fysiske velvære, men også den mentale tilfredsstillelse det er, at flytte grænser og bryde normer og fordomme. Det er kun en promille af os mennesker der har model potentiale så vi følte os utroligt godt tilpas mellem folk der bare smed tøjet uanset om de var tykke, tynde, unge, gamle, høje eller lave. Resten af den ferie badede vi udelukkende fra naturiststrande (eller ”bar-numse”- strande, som pigerne kalder det).

Vi var dernede 3 uger, igen i år og selvfølgeligt igen udelukkende på ”bar-numse”-strande. Vi har faktisk stadig ikke udforsket dem alle sammen. Vi havde researchet hjemmefra igen og fundet en naturistcamping i nærheden, hvor man kunne købe dagspas for 5 euro. En super plads med 2 store swimmingpools, børnepool, legeplads, 2 restauranter, supermarked, klinisk rene toiletforhold, en masse aktiviteter og ikke mindst den lækreste private strand med glasklart azurblåt vand. Den blev besøgt adskillige gange. Igen en fantastisk ”ingen tøj” oplevelse. Vi kom og parkerede om morgenen, smed tøjet i bagagerummet og havde en hel dag og aften med bar numse. Vi badede, handlede og var på restaurant. Faktisk fejrede vi bryllupsdag på strandrestauranten, med en 3 retters middag og kaffe, uden en trævl på kroppen, mens vi kunne holde øje med ungerne der rendte rundt og legede på legepladsen.

Da vi kom hjem, blev vi enige om, at nu kunne vi ligeså godt tage det sidste lille skridt ud af ”skabet” og prøve naturismen herhjemme. Vi var jo så heldige at den danske sommer lige kom forbi en af de sidste weekender i august, så vi fik besøgt både Kysing Strand og Lillebælt Naturistcamping og oplevede den sociale samhørighed der er blandt naturister. For at fuldende vores rejse mod ”friheden og glæden uden tøj”, valgte vi her i eftersommeren, at deltage i naturistsvømning og både børnene og vi nyder hver eneste minut i ”Adam og Eva”-kostume.

Signe og Henrik

10.11.2012.

Tjek denne

Camping i Aalborg

RYGTET om dens død er stærkt overdrevet. Nu har vi været i 3 dage på …

1 kommentar

  1. Hvor er det en dejlig fortælling 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *