Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/naturister.dk/public_html/wp-content/plugins/ubermenu/core/sparkoptions/SparkOptions.class.php on line 776
En skildring fra Naturens Dag – Danske Naturister
Sidste nyt

En skildring fra Naturens Dag

Der blev desværre ikke brug for at uddele diplomer ved dette års orienteringsløb i Bidstrup Skov syd for Kirke Hvalsø mellem Ringsted og Roskilde. Selv om der blev lagt et ihærdigt stykke arbejde i at finde posterne og gå hele turen, manglede en enkelt post på listen hos den deltager, der kom hjem med flest.

Som sidste år blev løbet afholdt i forbindelse med Naturens Dag, som i år faldt den 8. september. Og som sidste år var der desværre kun få deltagere – 5 blev det til i år. Den, der kun manglede én post, var hele 4 timer på nær 10 minutter om turen, men han var også gående hele vejen, en strækning på ca. 12 km.

Blandt deltagerne var også vores ven fra sidste år – franskmanden, som vi kalder ham. Han virkede lidt betuttet ved ankomsten til p-pladsen ved synet af de øvrige deltagere, som alle var tækkeligt påklædt. ’Er det ikke et nøgenløb, det her’, spurgte han forundret. Jo, det måtte vi da indrømme, men det stod jo enhver frit for, om man ville begive sig ud på ruten med eller uden tøj – det afhang af så meget, bl.a. temperaturen, som ikke var specielt høj den dag. Men vores ven var fast besluttet på at smide tøjet. ’Det er kun et spørgsmål om at løbe hurtigt nok’, forklarede han. Imidlertid var skoven denne søndag fyldt med mennesker på svampejagt, hvilket gjorde ham lidt betænkelig ved situationen. ’Nu er det vel lovligt?’, spurgte han. ’Jovist, det er jo en statsskov, hvor nøgenfærdsel er tilladt’, kunne vi betro ham. Alligevel fik han for en sikkerheds skyld en notits med sig, hvorpå Naturstyrelsen på skrift siger god for nøgenheden.

Det lykkedes ham at finde én post ud af fem mulige, men resultatet optog ham ikke synderligt; det vigtige for ham var motionen i det bare ingenting – og han havde ikke været ude for ’episoder’, heldigvis.

Ud fra oplysninger om deres GPS-koordinater, gik opgaven ud på at lokalisere 5 poster i skoven, hver forsynet med et drengenavn. Den, der på den hurtigste tid kom tilbage til Start med alle 5 navne, blev den erklærede vinder af løbet. Den hurtigste kom tilbage efter blot 2 timer og ét minut – han havde fundet 3 poster.

 

Som det fremgår af billedet, led arrangørerne ingen nød. Der blev tændt op i den medbragte grill, og efter endt dåd med tidsregistreringen, kunne de nyde et velfortjent måltid bestående af frankfurtere, brød og kartoffelsalat, hertil øl og kaffe.

Når man tænker på, at der ved det nys afholdte Copenhagen Half Marathon – en tur på 21.1 km – var tilmeldt 25.000 deltagere, kan det undre, at vi kun kunne mønstre 5 af slagsen. Skyldtes det stedet, arrangørerne, annonceringen eller noget helt fjerde? Ophold i naturen og den gode motion er jo på mode for tiden.

Måske skal vi annoncere mere bredt næste år og måske vælge en anden skov tættere på København eller en anden storby? En svampejægerfamilie ville gerne have deltaget, hvis bare de havde vidst det på forhånd – sagde de. Men det er jo uproblematisk at sige, specielt efter at løbet er afblæst!

Tjek denne

Invitation til dialogkaffe

Er du også træt af de evindelige og ubegrundede udfald mod det danske frisind? Så …