Sidste nyt

En regnfuld nøgenvandring

Egentlig var jeg mest stemt for at aflyse den omhyggeligt annoncerede nøgenvandre-tur i Bidstrup skoven søndag, den 23. juli, for det ’stod ned i stænger’ den pågældende dag og udendørstemperaturen var sølle 16 grader. Problemet var bare, at arrangementet var blevet annonceret vidt og bredt: på hjemmesiden, i nyhedsbrevet, over mails og gennem personlige kontakter, så jeg ville ikke ane, hvordan aflysningen skulle foregå, så jeg kunne være sikker på, at alle fik beskeden.

Nu bor jeg kun ca. en halv times kørsel fra skoven, så jeg vurderede, at det letteste nok ville blive at tage turen derop, og så køre hjem igen, hvis der ikke var dukket nogen op på parkeringspladsen på det aftalte mødetidspunkt. Det var der!

P-pladsen var så godt som fyldt (9 biler), og da jeg ankom lidt i klokken 14, steg 8 naturister ud, og som på tælling smed de alle tøjet i forventning om den forestående vandring (den sidste bil hørte ikke til vores selskab).

Så vi måtte til det – i øsende regnvejr og arktisk kulde (næsten). De 6 af os var komplet utilregnelige, da vi havde medbragt hver sin paraply. Det første stop var Avnsø, som under mere sommerlige forhold på en søndag ved denne tid ville have været fyldt med børnefamilier og picnickurve. Men her var ingen tekstilere, så langt øjet rakte, kun en regnvåd badebro og svært tilgængelige adgangsforhold på grund af de nu mudrede skrænter ned til søen.

Der blev badet på livet løs (på fotoet anes 3 naturisthoveder stikke op af vandet).

På dette tidspunkt havde 3 af deltagerne forladt os og var vandret tilbage til parkeringspladsen.

Situationen taget i betragtning forekom denne beslutning ganske fornuftig!

Vi andre fortsatte ad den planlagte rute ½ time mere, hvorefter også vi fandt vejen tilbage til bilerne for fristende. Vi manglede så den sidste seværdighed i skoven, Faldskærmsegen, som jeg havde forberedt et lille foredrag om, men det må blive en anden gang.

Jeg var overrasket over den gejst, som deltagerne udviste. ’Man må gå sig varm’, som en af deltagerne optimistisk sagde med reference til en kendt julesang. Og det gjorde vi så – 7,2 km for at være helt præcis. Havde vi også som planlagt skullet aflægge Faldskærmsegen et besøg, ville turen nok være blevet et par kilometer længere.

Jeg må få justeret boldøjet til næste gang, jeg annoncerer en vandretur, for denne var fejlagtigt sat til lige omkring 7 kilometer, alt inklusiv!

Som op- og overlevet,

/Torben Larsen

Tjek denne

Program for landslejr 2024 på Langeland

Den 6. – 9. juni 2024 inviteres medlemmer af Danske Naturister med på landslejr på …