Sidste nyt
Hjem / arkiv / En hilsen fra ny formand

En hilsen fra ny formand

Som nyslået landsformand for Danske Naturister må det vel være på sin plads kort at informere om, hvad jeg står for mht. naturisme og nøgenhed samt om mine visioner for foreningen.
Jeg er af den opfattelse, at dét at være nøgen er en menneskeret, og at nøgenhed bør kunne praktiseres hvor som helst og når som helst under skyldig hensyntagen til ens omgivelser, dvs. at man opfører sig aseksuelt og uden at lade sig mærke med, at man er nøgen. Vi skal huske, at nøgenhed i det offentlige rum ikke som sådant er ulovligt, så længe ingen klager, og jeg har altså svært ved at se, hvorfor en krop skulle kunne give anledning til klager, blot fordi den ikke har tøj på. Det er adfærden, der må være det afgørende, ikke tilstanden. Nok om det – så fik jeg lige redet min kæphest.
Under årsmødet på Høve-Hus løftede jeg sløret for et par af de tanker, jeg har gjort mig med hensyn til ét af foreningens mål og de initiativer, jeg mener, bør tages for at opfylde dette. Først og fremmest synes jeg, at vi som forening bør åbne os udadtil, gøre os mere synlige, f.eks. iværksætte flere events med pressedækning, ligesom debatindlæg må kunne give en vis opmærksomhed.
Vil vi gøre os håb om flere medlemmer på sigt, må vores aktiviteter og holdninger være kendt i en større offentlighed. Men vi skal også ha’ noget at byde ind med, f.eks. holdningsbearbejdende events.
På en af de varme dage i juni kørte jeg med familien op langs kysten nord for København for at se en udstilling på Louisiana-museet i Humlebæk. Undervejs aflagde vi flere af de mange små strande på ruten et visit, enten for en hurtig dukkert, en is eller begge dele. Set med naturistens øjne var det en forstemmende oplevelse: Hvor vi kom, var de badende tækkeligt påklædt, ingen nøgne mennesker i miles omkreds og ingen topløse piger/kvinder på strandene. Der var ingen undtagelser! Det samme gør sig sikkert gældende på samtlige andre strande i det ganske land, for den overdrevne blufærdighed er et tidstypisk fænomen og ikke geografisk bestemt.
Her er virkelig noget at ta’ fat på! Forestil jer en koordineret indsats, hvor 2-3 naturister nøgenbader fra en bestemt strand i et bestemt område, og andre 2-3 naturister gør det samme i et andet område og så fremdeles, til et større strandareal eller flere små-strande er dækket. Jeg er overbevist om, at en sådan infiltrering af tekstilfolket på en varm sommerdag ville få den ønskede virkning! Og ja, vi prøvede det jo selv den varme dag i juni, her på Nivå strand. Et par af os nøgenbadede for øjnene af en masse mennesker iført vådt badetøj, og hvad skete? I øjenkrogen så vi, hvordan 2 par længere henne ad stranden – efter nogen betænkningstid javist – fulgte vores eksempel! Det kan altså nytte, og vi kan gøre en forskel, bare vi er mange nok, men spredt – ikke samlet, for det virker ikke!
Man kunne jo også gå en nøgenvandretur langs stranden eller i en skov og samle affald. Ta’ en pose med til opsamling og så bare derudaf. Det tjener et ædelt formål, og du vil få mange anerkendende blikke undervejs (jeg har prøvet det).
Jeg ønsker at appellere til pionerånden i dig. Så har du en idé til et arrangement, en tur eller andet, der kan brande naturismen, så kom endelig med den. Er der udgifter forbundet hermed, har foreningen en aktivitetspulje, som der kan søges midler fra. Den venter bare på en idérig sjæl!
Men nu skal vi jo ikke bruge hele sommeren på at udbrede naturismen, der er jo også den højt besungne sociale dimension, som udleves på naturistcampingpladserne. Her står den på uforpligtende afslapning; her er der fællesskab, alle kender alle, og der er plads til alle.
Meteorologerne forudser en god sommer i år, så det er med at udnytte den til sidste blodsdråbe, hvor du end måtte befinde dig!

Med venlig hilsen,
Torben Larsen
Formand

Jeg ønsker alle en masse intense og berigende nøgenoplevelser!

Tjek denne

Indkaldelse til generalforsamling

Bestyrelsen for Danske Naturister indkalder hermed til generalforsamling til afholdelse søndag den 19. april 2020, …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *