Sidste nyt

En beretning fra Den store Badedag

En beretning fra Den store Badedag ved Kastrup Søbad, tirsdag den 23. oktober

Tekst: Torben Larsen
Foto: Jeppe Melchiorsen

Et spredt skydække og blæst (14 m/s) samt en vandtemperatur på omkring 12 grader lovede ikke godt for fremmødet og dermed for projektets klimaks, hvor en masse nøgne mennesker efter planen skulle kaste sig i bølgerne.

Rundt omkring var der opstillet faste kameraer, dels på stranden dels ude på broen med omklædningsrummene, så næsten ligegyldigt hvor vi vendte blikket hen, så vi ind i en kameralinse! Man havde altså seriøst tænkt sig at gennemføre det planlagte!

Medlemmer af Danske Naturister har næppe undgået at bemærke de mange opfordringer de sidste par måneder til at deltage i dette event, som var afslutningen på et projekt, hvis formål er at sætte fokus på kropsskam og selvaccept. Et godt initiativ, som Nordisk Film og TV står bag sammen med Danske Naturister.

Konceptet blev købt af DR1, som forventer at præsentere seerne for projektet i form af en udsendelsesrække over fire afsnit i løbet af 2019.

Tilbage til Kastrup Søbad: De fremmødte blev gelejdet ind i to omklædningsrum for enden af broen, ét til damer og ét til herrer. Her fik vi besked på at opholde os i et kvarters tid, til alle havde indfundet sig. Ventetiden kunne vi passende fordrive med at gyse ved tanken om den forestående vandgang. Der blev udleveret tæpper til de kuldskære, og forplejningen var efter forholdene ok: På bænkene i de tætpakkede omklædningsrum stod kaffe og kage samt diverse drikkevarer (dog uden alkohol i herrernes omklædningsrum – et minus, der efterfølgende skulle vise sig at blive rådet bod på!).

På slaget 15.25 blev vi kaldt ud til opstilling ved strandkanten. Vi stod i én lang række opdelt i 3 sektioner. Den midterste sektion var forbeholdt det såkaldt kropsforskrækkede segment. Alle havde vi en kimono, et tæppe eller et håndklæde svøbt tæt om kroppen. Så blev der talt ned fra 10. Ved 1 skulle alle lade det beskyttende stykke tekstil falde og ved 0 styrte sig i havet. Og vi gjorde det! Næsten allesammen. Omkring 35 seje sjæle af blandet køn og alder. Og ingen omkom, forlyder det. Nogle blev ganske vist derude, men som de vinterbadere, de var, så de ud til at nyde det.

Så kom belønningen – også til mændene: Gammel Dansk og Underberg indenfor i omklædningsrummene og rosende ord udenfor med tak for indsatsen.

Ventetiden var vel egentlig det værste mht. kulde, for dét vi var kommet for – selve vandgangen – tog jo for de fleste under ét minut!

Endnu en oplevelsesrig dag i Danske Naturisters regi.

Tjek denne

Camping i Aalborg

RYGTET om dens død er stærkt overdrevet. Nu har vi været i 3 dage på …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.