Sidste nyt

Danske Naturisters medlemsundersøgelse 2017

Med sidste nyhedsbrev udsendte vi en lille medlemsundersøgelse, som er blevet taget godt imod. 132 har valgt at besvare den. Det er ikke bare de medlemmer, der altid er med når DN kalder, for 109 af dem svarer at de ikke har deltaget i en øtur eller lignende. Men der er jo nok en del, som kommer i svømmehallerne.

Svarene fordeler sig på 43% fra enlige, 53% fra par og 4% fra børnefamilier. Uden at have en total medlemsstatistik ved hånden fornemmer jeg at det er en meget repræsentativ fordeling. 85% af svarene kommer til gengæld fra mænd, så det virker som om det er manden i huset, der har svaret.

Ideen i spørgsmålene var at finde ud af hvilke aktiviteter, der betyder noget for vores medlemmer. Når vi giver lov til at vælge flere aktiviteter kommer der nedenstående fordeling.

Topscorer er strandture om sommeren, derefter nøgenkultur i egen have. Det er altså ”hverdagsnaturismen”, der ikke kræver nogen faciliteter, kun mulighed og accept. Tredjepladsen deles af svømmehal og samvær med andre naturister med næsten lige stor andel. Måske er det de medlemmer, der nyder samværet i svømmehallen, som har krydset for begge dele. Derefter kommer kurbad og saunaarrangementer. Camping i hhv. Danmark og udlandet har hver ca. 40% tilslutning. De frie svar i ”andet” handler mest om hotel og lejlighedsferie i udlandet, som er en væsentlig aktivitet spørgeskemaforfatteren ikke havde fået med ved kun at spørge til camping.

Når man kun spørger til det vigtigste og beder medlemmerne vælge en ting at sætte kryds ved, ligner billedet: 27% finder at strandture er det vigtigste. For 16% er det nøgenkultur i egen have. Herefter følger en klump, der ligger næsten lige højt: aktiviteter i svømmehal 11%, camping i Danmark 10% og kurbad, camping i udlandet samt samvær med andre har 9% hver. Kun 3% finder at aktiviteter i naturen er vigtigst, men en nøgenvandring er nok også for de fleste en ekstraordinær aktivitet, selv om det er dejligt nok at have muligheden (31% har den som en af deres foretrukne aktiviteter,  når der kan vælges flere).

Spørgeskemaundersøgelsen viser, at vi skal have fokus på den frie nøgenkultur, som den udfoldes på strande og i private rammer. Oplysningsarbejde, der fører til accept af nøgenhed i samfundet er en rigtig prioritet. Men vi spurgte også, hvor mange der har brugt de organiserede naturisters internationale mærkat fra INF, som er en del af DNs medlemskort. 43% har brugt deres INF-pas, som særlig er en adgangsbillet til naturistfaciliteter i udlandet.

Tak for hjælpen til alle, der har svaret og kommenter gerne resultatet.

Tjek denne

Indkaldelse til generalforsamling

Der afholdes generalforsamling i landsforeningen Danske Naturister på Solbakken Naturistcamping den 25. maj 2024. Læs …

3 Kommentar

 1. Troels Jørgensen

  85% af svarende kom fra mænd!
  Er det ved at være tid til navneændring? DNM (Danske Nøgne Mænd)

  • Susanne Johannesen

   Måske nærmere, at lave en undersøgelse omkring, hvad der holder kvinderne tilbage. For mit vedkommende, har jeg ingen problemer og har svaret i spørgeskemaet, men de få ting jeg har hørt er, at nogle kvinder føler sig lidt “overfaldet” af mænd/enlige mænd og derfor lader mændene være på i stedet.

   • Troels Jørgensen

    Ja, det ser ud som om, at der er et stort arbejde i, at kvinderne kommer op på barrikaderne og markerer sig. Trist nok.
    Men er det ikke det samme vi ser over alt? WNBR består næsten af udelukkende nøgne mænd og delvist påklædte kvinder, det er også trist.