Sidste nyt

Danske Naturisters affaldsindsamling 2019

Søndag den 25. august afholdt Danske Naturister Saml-skrald-nøgen-på-stranden dag. Formålet var dels selvfølgelig at rydde udvalgte strande for affald, dels at promovere Danske Naturister og foreningens holdninger.
Danmarks Naturfredningsforening leverede affaldsposerne og tre lokalforeninger stod for gennemførelsen. Det var DN Sjælland med to arrangementer, DN Midtvest med tre og DN Nord med ét arrangement.

I det jyske var planlægningen for en stor del lagt ud til medlemmerne, som selv kunne bestemme strandene og tidspunktet på dagen. Der er ikke herfra kommet melding om resultatet af indsamlingen, men kun hvor indsamlingen foregik: Børsmose Strand, Bøgestedrende, Ejstrup Strand og Rødhus Strand.
På Sjælland foregik indsamlingen på Amager Strand og på Ishøj Strand. Takket være Mette Duekildes ihærdige indsats med at få kontakt til pressen desangående, lykkedes det at få omtale af begivenheden i Ekstrabladet, Amagerbladet og i Politiken, alle med et link til foreningens hjemmeside. Desuden gav Mette et interview i radioen på P4 Kbh.

Fra Amager Strand lyder meldingen: 6 indsamlere plus en journalist og en fotograf fra Ekstrabladet.
Der blev samlet: 550 gram plast, 300 gram metal, en murbrok på 250 gram samt blandet brændbart, især cigaretskod, men også en pizzabakke med indhold, i alt 2,5 kg. En glemt (må man formode) ganebøjle og to pantflasker blev det også til.


Ishøj Strand kunne præstere 11 indsamlere plus en ’garderobedame’.
Der blev indsamlet i alt 16,2 kg affald, heraf 2,3 kg usorteret plast.
Resten bestod af bl.a. 17 dåser, 8 glasflasker, 1 ks. med 7 stk. uåbnede ’Capri-Sun’ læskedrik, 1 par shorts, 11 sokker, 7 par underbukser(!), 2 stk. lattergasampuller, 1 stk. ble (brugt), 1 deodorant (tom), 1 lort (fejl) og 1 sandal (Adidas). Ud over disse rariteter blev der indsamlet en masse toiletpapir (delvist brugt) og en mængde cigaretskod.

Og apropos cigaretskod: Hvorfor ikke lave en lille konkurrence? Formanden udlover 1 flaske god rødvin til den, der kan gætte, hvor mange skod, der blev indsamlet på Ishøj Strand over en samlet strækning på omkring 3 km. af 11 indsamlere på 2 timer.

Alle medlemmer af Danske Naturister kan deltage, også indsamlerne.
Skriv til tal@naturister.dk og oplys navn, medlemsnummer og dit gæt.
Den, hvis gæt kommer nærmest til det indsamlede antal skod, vinder rødvinen.

Der var en overvejende positiv holdning til vores projekt. Flere, som vi mødte på vores strandvandring, bifaldt initiativet og roste os for vores miljøvenlige indsats.

Herfra skal lyde en stor tak til indsamlerne, til vejrguderne og vores presseansvarlige, Mette Duekilde. Jeg vil betegne aktiviteten som en succes og håber på, at vi får mulighed for at gentage nøgenindsamlingen næste år – i den gode sags tjeneste.

 

 

 

Tjek denne

DN får nyt digitalt medlemskort

Fra 1. oktober overgår vi i foreningen Danske Naturister til digitale medlemskort. Derfor er det …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *