Sidste nyt

Dagbog fra årets øtur

Ved Mette Duekilde

70 naturister var rejst til Orø Camping til Danske Naturisters traditionsringe øtur i weekenden 27.-29. maj. Vejret var over al forventning godt og Orø Camping stillede alle faciliteter til rådighed med fælleshus og fællesgrill lige ned til vandet. Campingpladsens strand er Orøs bedste med blå flag status. Ganske vist er vandet en lang spadseretur ude, så et bad var snarere en gåtur i vandet, men til gengæld var det dejlig varmt. At det er øens strand betød også, at mange øboer og sommerhusgæster lagde en aftentur forbi stranden og en is på campingpladsen. At vi naturister rendte rundt der og nød livet og madlavningen uden tøj på, gav ikke anledning til nogen kommentarer.

Men øboerne var også godt forberedte. En fordel ved at lægge øturen på netop en ø er, at det er lettere at få lokal opmærksomhed i pressen og forhåndsinformere om, at der kommer naturister til netop denne ø. I år havde det ført til omtale i lokale medier, i Ekstra Bladet og om søndagen kom en journalist fra lokal TV forbi.

Lørdag formiddag drog en stor gruppe afsted på nøgenvandring ad Orøs trampesti langs kysten. I det gode vejr var mange andre ude i samme ærinde, og de hilste pænt når den lange slange af nøgne mennesker skulle passeres på den smalle sti. Gennem brændenælder og op af en enkelt stejl skrænt kom naturister i alle aldre, inkl. Katrine på 3 i sin off-road klapvogn. Målet var Per Eldons hus , det lokale medlem som har været primus motor på alle de lokale aftaler. Her spiste hele flokken medbragt frokost i haven mellem blomstrende syrener. Derefter tog de fleste modvilligt tøj på. ”I am happier naked”, stod der på Gittes T-shirt. Så gik det op mod byen, hvor den lokale præst ventede os ved kirken. Vi fik en fin rundvisning fuld af anekdoter om Orø-anarki. Man skal ikke tro man kan bestemme over øboer. Hvis maleren har en rest maling fra stolerækkerne, skal Nationalmusset da ikke hindre os i at bruge det på middelalderkrucifikset.

Fra kirken forsvandt en del af selskabet ud i byens lyksaligheder med Brugs, Kro og Forsamlingshus, men hoveddelen af flokken tog videre til næste punkt på programmet, Hestebedgård. Det er en gammel gård, der er drevet fra 1920 til 1984 af en meget samvittighedsfuld bonde, og nu står møbleret som han og hans kone har boet efter deres 10 børn blev voksne. Således kulturelt beriget, var vi en lille gruppe, der længtes så meget efter at få tøjet af igen, at vi gik tilbage til Pers have for endnu en øl og turen tilbage langs vandet.

Om aftenen i DNs nye store fællestelt var der nye lokale kartofler og salat til deltagernes eget grillede kød. Efter maden kom sangbøger frem fra adskillige tidligere øture. Det er dejligt, at øturen bygger videre på tidligere fælles oplevelser og genknytter bekendtskaber på tværs af landet. Mobilsaunaen og vildmarkskarret havde naturligvis også til stadighed mange besøgende.

Søndag var vejret atter vidunderligt. Programmet lød på en safari i en lille dyrepark, der er nabo til campingpladsen. Nærværende skribent tog dog afsted inden da, men på lørdagens gåtur så vi både lama og struds, foruden heste og køer i dyreparken.

Der skal lyde en stor tak til DN Sjælland for endnu en dejlig øtur. Vi har nu et koncept som medlemmerne kender og gerne vil deltage i og som er til at arrangere, når blot vi får kontakten til en velvillig campingplads.

 

Tjek denne

NAKED miniGOLF

NAKED miniGOLF @ Camping Kødbyen & Camping Aarhus ‘Camping’ inviterer indenfor til et helt særligt …

3 Kommentar

 1. Lars H Eriksen

  Jeg havde desværre ikke mulighed for at deltage i år,,men tænker om ikke snart det er Bornholm tur til at få besøg af danske naturister
  Det kunne måske være forbindelse med det store folkemøde,hvor vi også kune deltage med oplysninger om naturister..

 2. Hej Lars.
  Det lyder som en rigtig god ide.
  Lad os klæde politikerne af til skindet, og lad os se hvad der kommer ud af det.
  Lille Lars og Pia nature 😉 Det bliver en super Ø-tur

 3. Hej Lars.
  Det lyder som en rigtig god ide.
  Lad os klæde politikerne af til skindet, og lad os se hvad der kommer ud af det.
  Lille Lars og Pia natura 😉 Det bliver en super Ø-tur

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *