Sidste nyt

Besøg på Willumsens Museum den 8. maj 2023

Beretning fra Danske Naturisters besøg på Willumsens Museum den 8. maj 2023

Vi var 18 besøgende på Willumsens Museum i Frederikssund. Vores nyetablerede lokalforening, DN Nordsjælland, stod for arrangementet. Inden besøget måtte foreningen underskrive en kontrakt, som nøje specificerede de områder på museet, hvor vi måtte være nøgne. Det føltes ikke som en begrænsning, da det i praksis kun var cafeen, der var underlagt nøgenforbud; forståeligt nok, da museet samtidig havde besøg af en skoleklasse, hvor eleverne sikkert var blevet formanet om kun at opholde sig i cafeen under arbejdet med deres kreative fag.

Den 8. maj var en mandag, hvor museet holder lukket for offentligheden – kun os naturister og skoleklassen havde fået adgang.

Vi besøgte museet fra klokken 12 til 15. I det tidsrum kunne vi uden en trevl på kroppen beundre Willumsens værker kun afbrudt af kunstfotograf Esben Fogs kalden til samling, når han havde fundet et godt motiv til sine fotografier. Der var ingen model-tvang, men Esben så gerne, at vi deltog i hans kompositioner – besøget var jo trods alt annonceret som et fotoevent!

J. F. Willumsen (1863 – 1958) er en spændende maler og skulptør, som bl.a. var påvirket af vitalismen, der dyrkede den frie, nøgne krop. Det var derfor naturligt for Esben at lade de nøgne naturister indgå i scenarierne.

Desværre er der stadig copyright på Willumsens værker. Skal vi frit kunne anvende de fotografier, hvor Willumsens værker er med, må vi vente 5 år fra nu, da bestemmelserne siger, at der skal gå 70 år fra kunstnerens død, til værkerne må kopieres. Overtrædes disse bestemmelser, koster det kassen!

Som det ses på fotoet, klarede Esben denne udfordring på bedste vis, idet han i stedet for ’Badende børn på Skagen Strand’ fra 1909 valgte at vise sit eget værk, ’Badende naturister på Husby Strand’ fra 2022. Der skal dog ikke herske tvivl om, hvor inspirationen kom fra!

Prisen for at deltage var rimelig, synes vi: 100 kr. pr. næse for medlemmer af Danske Naturister og 200 kr. for ikke-medlemmer.

Besøgstallet fordelte sig med 16 medlemmer og 2 ikke-medlemmer.

Tjek denne

Beretning fra Haraldslund

Den 16. februar 2024 der for anden gang afholdt kurbadsaften i Haraldslund Svømmehal. Aftenen startede …