Sidste nyt

Beretning fra Rosenfelde

Tyskland2015af Martin Duekilde

Et af de mange initiativer, der blev taget i DN i 2015, var deltagelse i Internazionaler Naturistenlauf som årligt finder sted på FKK Camping Rosenfelder Strand i det østlige Holsten syd for Femernsund. Det er andet år i træk, at DN stiller med en delegation på initiativ af Kim Øverup.

De fleste rejste dertil fredag for at være klar lørdag morgen. Vejret var køligt og uden mulighed for indendørs ophold, så det kom til sin ret, at saunavognen var kommet med derned; denne gang på slæb efter Bjørn og Henriettes bil.

Der blev nu ikke voldsomt behov for at være i god tid. De, der først kom om lørdagen, nåede sagtens det hele. Registrering til løbet fandt sted op ad formiddagen, med tilhørende påmaling af løbsnumre på bryst og skuldre, og selve løbet fandt først sted om eftermiddagen, så der var god tid til socialiseren i diverse fortelte. Denne tid blev udnyttet til at male dannebrogsflag på kroppen af alle danske deltagere, samt til afsyngning af Kims nye tekst på “Da doo run run”.

Med 34 fremmødte DN’ere, heraf 21 løbsaktive, var danskerne den største ikke-tyske fraktion til arrangementet, og med de rød-hvide kropsbemalinger blev vi så synlige, at man næsten glemte, at der var andet end danskere og tyskere til stede. Men det var der bestemt.

Sommeren havde indtil løbet ikke været noget, nogen vil huske for rekorder hverken i temperaturer eller solskinstimer, men netop på løbsdagen den 1. august startede hvad der senere skulle vise sig at blive sommervejrets revanche. Skyerne forsvandt, solen bagte, det blev næsten for varmt til at løbe (men det var der ingen der klagede over), og de påmalede løbsnumre og dannebrogsflag blev til ”soltatoveringer”, som for nogles vedkommende holdt sig i ugevis derefter.

Løbet var med tysk grundighed særdeles gennemorganiseret med adskillige discipliner, distancer, køns- og aldersklasser. Så er man også sikker på, at der bliver ganske mange pokaler at dele ud bagefter. Danskerne deltog i 5- og 10-km løb samt 5km gang, men derudover var stavgang sin egen disciplin, og endelig var der også børneløb i to forskellige aldersklasser. Iben hjemtog 1. præmien som hurtigste kvinde på 10 km løb, og Mette blev hurtigste kvinde på 5 km. De danske mænd placerede sig også langt fremme, men hjemtog ingen pokaler.

Tyskland1Lige så omvundet med tysk staffage var arrangementets rammer, med talrige notabiliteter fra fjern og nær, som skulle holde taler før løbet og takke den ene og den anden og tildels også hinanden, før startskuddet nogensinde måtte lyde. Mindre omfattende blev det ikke om aftenen under præmieoverrækkelsesceremonien, som fandt sted i et nærliggende øltelt, som var opstillet i anledning af den ugelange familiefestival, løbet var en del af. Der var der endnu flere taler, foruden at hver eneste af de 201 deltagende løbere skulle op og have overrakt diplom med navns nævnelse, behørigt med efternavnet først. For os knapt så formelle danskere kunne det næsten blive lidt for meget, men på den anden side – det er jo en del af oplevelsen. Når det nu er Tyskland, man er kommet til, ville man næsten blive skuffet hvis det ikke var sådan.

Alt i alt blev weekenden en rigtig god oplevelse, som vi bestemt vil have en hensigt om at deltage i igen til næste år.

Tjek denne

Henriks første nøgenvandretur

Her følger Henriks beretning om sin første nøgenvandretur. Da jeg skulle på nøgenvandretur ved Billund, …