Sidste nyt

Beretning fra landslejren 2023

Danske Naturister havde lagt landslejren på Hanbohus i Tranum i dagene ved Kristi Himmelfart.

Det var første gang, vi skulle deltage, så vi var noget spændte på, hvordan det foregik.

Ib og jeg ankom til lejren torsdag eftermiddag og mødte en flok mennesker med og uden tøj. Det var solskin men ikke så varmt. Efter at have hilst og var blevet indkvarteret, blev bålet tændt, og vi kunne stege vores medbragte kød og pølser.

Da alle havde tygget af munden, blev der delt sanghæfter rundt, og Finn startede med lidt opvarmning, og så gik det derudaf. Der var en god stemning og mange slags stemmer, men da vi nåede til sang nr. 8, var mine fødder kolde, og jeg gik ind til varmen og kaffen. Der kom gang i sauna og vildmarksbad, men jeg ved ikke, om vedkommende der havde tændt op i vildmarksbadet troede, at der skulle laves suppe her, for det var godt nok rigeligt varmt.

Næste morgen var der dejlig morgenmad, og så var der frikvarter indtil turen gik til Naturcenteret ved Fosdalen. Her blev vi taget imod af naturvejleder Svend, som fortalte om stedet, dyrene og fuglene og en hel del sjove historier.

Så var det tid til gåturene, og her dukkede der en ung pige op, som gerne ville med. Hun skulle skrive en opgave om nøgenhed, så hun havde spurgt, om hun kunne komme med. Ja, det kunne hun da, så hun iklædte sig naturisttøjet og fulgte med på den lange rute. På turen rundt mødte vandrerne mennesker som hilste og ønskede god tur, men desværre også en herre som meget tydelig bekendtgjorde, at det ikke var lovligt at gå nøgen i området. Det havde han naturligvis ikke ret i, da ruten gik i Naturstyrelsens område.

Da alle igen var samlet på pladsen, blev det efterhånden tid til aftensmad, og kokken havde fremtryllet et dejligt måltid. Der blev tændt op i saunaen og vildmarksbadet, så her kunne man tilbringe aftenen, hvis man havde lyst.

Nå, men fredag havde vandet en passende temperatur, og da jeg landede der sammen med et par andre kvinder, måtte jeg lige forhøre mig om påklædningen til lørdag aften. Til min store lettelse var beskeden dog, at der var sådan set frit valg. Nøgen eller påklædt og vel og mærke ikke smoking og lange kjoler – så kunne vi da have sparet den ene kuffert!

Om lørdagen var der mulighed for at besøge Tranum Klit Camping og Rødhus Camping, hvad flere benyttede sig af. Andre gik en tur, spillede stigegolf eller bare slappede af. Og atter andre tog en tur til stranden.

Om aftenen havde kokken sat alle sejl til med to retter mad, og nogen havde tændt for sauna og vildmarksbad. Det er første gang, vi har været til middag med indlagt sauna, men en ganske fin oplevelse.

Så gik Jens i gang med musikken, og der blev hurtigt gang i den på dansegulvet, men saunaen blev også flittigt brugt. Det er så første gang, at jeg har prøvet at danse med en nøgen, fremmed mand.

Men som jeg sagde til ham: nu kender jeg dig allerede bedre.

Aftenen sluttede i højt humør, og vi kunne liste i seng med minder om en god aften.

Søndag var det oprydning og hjemrejsedag, og at dømme efter alle de kram og smil der blev udvekslet, kan det vist kun siges, at det var en succes. En stor tak til kokken, musikeren og arrangørerne

Anna Jespersen, DN Midtvest

Tjek denne

Beretning fra Haraldslund

Den 16. februar 2024 der for anden gang afholdt kurbadsaften i Haraldslund Svømmehal. Aftenen startede …

3 Kommentar

 1. Nils Elmeskov

  Ja, jeg må give Anna Jespersen ret i Det var nogle dejlige dage, men desværre en kølig vind.

  Vi var firer som gik en korter tur på ca. fire kilometer, hvor de påklædte kikkede lidt og smilte til os.

  Lørdag aften under ballet kom kokken ind og han blev fanget med samme til at danse, lidt sener kom han pludselig over til mig og bød mig op til dans til stor jubel fra de andre i lokalet.

  Dette var min tredje ø/landstur og jeg glæder mig til en tur i 2024.

  Tak for de mange fine billeder som er lagt ind i beretningen.

  Nils Elmeskov DN-Fyn

 2. Gitte og Jørgen

  Tak for endnu en god Ø-tur/landslejr i det nordjyske, helt derude hvor kragerne vender og vi kører på Hitlers betonveje for at finde frem og hvor mobilen ikke virker hvis man bevæger sig væk fra hoved huset!
  Nå, det var bestemt en god oplevelse takket være vores formidable kok og vores spillemand Jens der slog tonen an lørdag aften. Selvom kokken blev lidt beruset sidst på aftenen så formåede han alligevel at sørge for et fint morgenbord søndag morgen, det var flot 🙂
  Kan godt være at Anna Jeppesen har sagt det samme til flere mænd, men til mig sagde hun det i hvert fald, hyggeligt!
  Hvis jeg må komme med et lille suk, så må det være at vi på de sidste ø-ture har følt sig lidt gemt væk fra det øvrige samfund. Vi har deltaget i samtlige Ø-ture fra det startede med Anholt for snart mange år siden, det var for øvrigt en god oplevelse selvom solen kun skinnede max en time medens vi var der! Måske der blev drukket lidt mere hvidvin end ellers!
  Men turene til Albuen på Lolland, Læsø, Samsø, Orø, Ærø, Rømø m.fl. var alle på campingpladser hvor vi følte os mindre gemt væk fra det øvrige samfund. På Orø hentede et par nye kartofler på havnen i naturist kostume, det gav lidt omtale (reklame)!
  På Samsø fik lejrchefen puttet et ægtepar ind i en hytte midt i rækken af hytter til os naturister, det medførte en klage så vi blev henvist til at solbade i en lysning i skoven, men ved hjælp at nogle læsejl mm, så gik det jo alligevel!
  Nå, det var sgu en god tur, også besøget i naturcenteret og gåturen i Fosdalen, der er virkelig flot med store stigninger og dale, og så var der læ, en god ting når temperaturen ikke var helt midsommer!

  Gitte og Jørgen DN-Sjælland

 3. Juliane Skaalum

  Tak for en hyggelig landslejr, som for min del var min første og bestemt ikke sidste 🙂

  Jeg blev mødt af mange skønne, varme og imødekommende mennesker, som gjorde det nemt at være ny i flokken. Jeg værdsatte i høj grad også muligheden for at kunne vælge til og fra efter behov.

  Jeg synes at hele arrangementet var virkelig skønt lige fra super lækker mad (jeg er pjattet med at man ikke selv skal lave mad!), herligt foredrag fra naturvejleder og mulighed for wellness på pladsen.
  Rigtig fint arrangeret og til en meget fornuftig pris!

  Vi ses igen lige pludselig.

  Fornøjede hilsner
  Juliane