Sidste nyt

Det Danske Saunaselskab inviterer til Generalforsamling 2016

saunapostenGeneralforsamling 2016:
Så er det tid for den årlige generalforsamling, som afholdes i kantinen over Fitness World på 4. sal i Frederiksberg Svømmehal torsdag d. 4. marts 2016 kl. 17.30.
Der er et let måltid til alle, der kommer rettidigt! (Ikke fordi de forsinkede skal kanøfles, men fordi vi bestiller straks ved mødets start!)
Dagsorden ifølge vedtægterne:
1: Valg af dirigent.
2: Formandens beretning.
3: Det reviderede regnskab forelagt af kassereren.
4: Fastsættelse af kontingent
5: Indkomne forslag.
6: Valg af formand. (Lige år), Michael B. Jensen modtager genvalg!
7: Valg af kasserer. (Ulige år)
8: Valg af 3 til 5 bestyrelsesmedlemmer. (Hvert år, Kim P. Pedersen, Lay Pang Ong og Jann Kuusisaari modtager genvalg, men vi kan godt bruge flere!)
9: Valg af 1 revisor (i lige år) og 1 revisorsuppleant. (Hvert år)
10: Eventuelt.
Forslag, der ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal være formanden i hænde senest 2 uger før generalforsamlingen.
Bestyrelsen stiller forslag om hævning af kontingentet til kr. 150,- for personlige medlemskaber.
Det er tid til at betale kontingent for året 2016!
Gør det nu! Medens du alligevel sidder ved computeren eller med din smartfone i hånden. Du skal blot indbetale sølle kr. 125,- på konto nr. 1551-3719292445 (husk at skrive navn(e) og/eller medlems nr. på indbetalingen. Medlemsnummeret finder du i fakta rubrikken øverst i denne mail.)
Firma/støttemedlemmer skal i år betale kr. 600,- på samme konto. Vores kasserer har fremsender faktura i løbet af februar måned til alle firmamedlemmerne.

Formandens 2 min.
Med løst og fast om mindre begivenheder i den nærmeste fortid og fremtid.
Allerførst: Godt Nytår til Jer alle!
I slutningen af 2015 nåede vi op på 113 medlemmer og i år har vi haft en fin tilgang på ca. et nyt medlem per uge. Vi har bestilt en ny rustfri ovn til teltsauna nr. 1, der står i Jylland, den indvies på saunaeventen. I januar måned blev der holdt foredrag i forbindelse med hamam dialog i Sofiebadet om røgsaunaer og vores saunarejse i 2015, der netop gik til røgsaunaer i Estland og Letland. Ugen efter introducerede vi ”kvastning” (på engelsk: ”Whisking”) i Sofiebadet, med fuld bookning af denne behandling, der er en mellemting mellem et hamambad, massage og venlige dask med ikke bare birkekvaste, men også kvaste af eg, asp og eukalyptus. Alle 4, som vi kunne nå at behandle på en onsdag aften, var meget glade for behandlingen. Det har medført, at vi indfører det som en fast begivenhed d. 3. onsdag i hver måned i vinterhalvåret, dog er næste gang ikke d. 17/2 men d. 24/2 på grund af en teaterforestilling i Sofiebadet. Jeg laver jo også saunagus hver tirsdag fra kl. 19.00 med 4 gus, en hver halve time. (Egentlig er vi i Saunaselskabet modstandere af saunagus udført af en bademester/gusmester, da vi går ind for, at man skal kunne gøre det selv, naturligvis under hensyntagen til de øvrige gæster i saunaen, men hvis vi kan udbrede kendskabet til saunagus af den vej, og derved opnå, at folk begynder at efterspørge det i alle andre badeanlæg, så fred være med det!) – Laver du selv saunagus, hvor det nu er tilladt, så husk at det er god sauna pli, at spørge de øvrige om det er OK med en saunagus, specielt vigtigt er det, hvis der bruges æteriske olier. Dette af hensyn til evt. allergikere. Vi er blevet spurgt om, hvor man kan lave saunagus selv, uden at vente på at en gusmester kommer og gør det. Ud over adskillige vinterbadeforeninger kender vi følgende offentlige saunaer, hvor det er tilladt, at lave egen saunagus: Sofiebadet, Sjællandsgade Bad og Hotel Skodsborg Spa. Er der andre steder modtager vi gerne underretning om det!
Forbedring til hjemmesiden: I stedet for en aktivitetskalender som PDF fil, har vi nu lagt et link til vores Google aktivitetskalender på hjemmesiden. Den er meget hurtigere at opdatere. Der kan du bl. a. se hvornår vores teltsaunaer er booket, hvornår der er div. events og andre sauna relaterede begivenheder.
Forbedring af hjemmesiden: Vi har i øvrigt besluttet, at vi skal have en ny og mere moderne hjemmeside. Så derfor eftersøger vi en ”hjemmesideørn”, der har tid, lyst og lejlighed til at hjælpe os med at strikke sådan en sammen, evt. mod mindre betaling. (Vi har haft forespørgsel hos professionelle, der skal have en formue for at gøre det for os, hvilket vi ikke har økonomi til!)

saunaposten1 saunaposten2 saunaposten3Sauna Event 2016
Her deltager Saunaselskabet med begge teltsaunaer samt en interimistisk røgsauna i et lagertelt.
D. 12. marts i tidsrummet fra kl. 13.00 til 23.00 arrangerer vi igen i år, i samarbejde med Danske Naturister og PB 43 + Strøm og Illutron, sauna event 2016. Denne gang på Refshaleøen på området kaldet ”Minefeltet”
Følg med på: http://saunaevent.dk/wp/

Varmluftballonbrænderen i funktion! Danmarks første teltrøgsauna! TV 2 Lorry var på pletten midt under opbygningen. Her ses alle 3 teltsaunaer fra Saunaselskabet – og bruseren!
Vigtigt! Vi mangler frivillige til opbygningen af eventen fredag den 11. marts og til nedtagning af eventen søndag d. 13. marts, da pladsen SKAL være ryddet mandag morgen, vi giver en wellness oplevelse til alle, der giver en hånd med. Hjælper du på selve dagen, er der naturligvis gratis adgang og forplejning hele dagen fra middag til sen aften. Meld dig meget gerne ved at sende en mail, adressen står allernederst i denne mail!
Selv om vi har en del mobile saunaer og teltsaunaer, sågar en flydende sauna, så kan vi altid bruge flere. Så hvis du har kendskab til en, der kan bruges på eventen, så sig endelig til!

DM i saunagus 2016
Afholdes i weekenden d. 7. og 8 maj 2016 i Øbrohallen på Østerbro i København.
Du kan se alt om danmarksmesterskabet på hjemmesiden: http://www.saunaselskab.dk/saunagusdm.html og lidt senere på www.saunagus-dm.dk . Vi er desværre blevet lidt forsinket med at sende indbydelsen ud, da forhandlingerne med Københavns Kommune er trukket lidt ud, så hav tålmodighed med os.
Og vi har plads til 183 gæster i de 2 store konkurrencesaunaer. Desuden kan resten af Øbrohallens faciliteter benyttes inkl. dame og herre saunaerne, hvor der vil være opvarmnings og opvisnings saunagus. Der vil være 36 konkurrence gus fordelt på 18 klassiske gus, 12 showgus og 6 teamgus lørdag, og 6 finalegus i klassisk, 4 finalegus i show og 3 finalegus i team om søndagen. Og der er naturligvis forplejning hele vejen igennem til alle.
NM og kvalificering til VM i saunagus 2016
Er blevet flyttet til det splinternye wellnessanlæg ”The Well” i Oppegård lidt sydøst for Oslo i Norge. Datoen er også flyttet til 5.-6. august 2016. Mere om det i næste nr.! Måske også et mål for saunarejsen 2016?

Saunarejsen 2016
Hvor skal vi hen du? Vi har mange muligheder! I 2017 er det planen, at vi tager til den nyligt opførte saunalandsby, der erstatter saunabyen i Muurame, den er under opbygning i år.
I år har vi flere valgmuligheder: Den prisgunstige: Jylland med de mange wellnesanlæg. De lidt dyrere: 1. Besøg i saunaanlæg på den tyske østersøkyst. Og den dyreste: En tur til Sydtyrol (= Norditalien) med Cron4, som var de første, der arrangerede VM i saunagus i 2011, samt Bergila, som er en fabrik, der laver æteriske olier. Direktøren kender vi, da han er jury medlem til VM i saunagus. 2. Besøg i The Well (se ovenfor) og Farrisbadet i Larvik + et svensk anlæg på vejen.
Vi lægger valget ud til medlemmerne. Send os en kort mail og skriv enten ”Jylland”, ”Tyskland”, ”Norge eller ”Sydtyrol”! Adressen står nederst.
Velkommen til nye medlemmer:
Som en medlems service byder vi hermed velkommen til de medlemmer, der har meldt sig ind siden sidste ”Sauna-Posten”:
Anders Blædel Gottlieb Hansen, København Ø
Andreas Sørensen, København S
Finn/Gitte Gulløv, Frederiksberg
Klaus Gerhard Geyer, Hjallese
Leo Korsager, Frederiksberg
Sofiebadet, København K (Firmamedlem)
Stefan Ahrendsen, Holstebro
Troels Ketel Nørballe, Valby

Vi håber i vil få glæde af jeres medlemskab i forhåbentlig mange år fremover.

Det Danske Saunaselskab har som formål at udbrede kendskabet til finsk saunakultur og værne om de traditionelle saunaskikke. Desuden er det selskabets opgave at fremhæve saunabadningens generelle betydning for et sundt liv og livsstil.
Evt. donationer modtages gerne på konto nr. 1551-3719292445, tilmeldingsblanket findes på hjemmesiden, og husk, at indmeldelser efter 1. november gælder for hele det næste år, og giver stemmeret på generalforsamlingen i marts.
Det Danske Saunaselskab, c/o Finlands-Kulturinstitut
Sankt Annæ Plads 24 A, Gården 3. sal · 1250 København K
detdanskesaunaselskab@gmail.com · www.saunaselskab.dksaunaposten

Tjek denne

Statister til croquis-optagelser søges

SØGER MEDVIRKENDE TIL CROQUIS-OPTAGELSER Jeg er filmfotograf elev på Den Danske Filmskole og i forbindelse …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *