Sidste nyt

FLAB – en feministisk festival

flabDanske Naturister deltager i FLAB – En feministisk festival – i København den 18. – 20. september.
Som en del af temaet “Kropspolitisk feminisme” vil Kim Bindesbøll, medstifter af Danske Naturister og formand for Danske Naturister Nord, holde et oplæg om “Det nøgne menneske”, med synsvinkler på opfattelsen af den nøgne krop og nøgenkultur som en del af den feministiske bevægelse.
Temaet “Kropspolitisk feminisme” foregår søndag den 20. september kl. 15:30 – 17:45, lokale 305 – øvrige oplægsholdere er Helena G Hansen, (styrelsesmedlem Dansk Kvindesamfund og medstifter af StopSexisme) og Sarah Elizabeth Daley (En Feminists Bekendelser).
Beskrivelse af temaet:
“Gennem stigende nypuritanisme, smalle kropsidealer og øget fokus på iscenesættelse af kroppen, er den individuelle,mangfoldige og nøgne krop i stigende grad under stort pres og forbundet med skam. Den nøgne krop tvinges helt automatiseret ind i en snæver seksuel fortolkning – uanset situationen. Den gennemsnitlige nøgne krop er ikke alene sjælden at se i mediebilledet, den er også underlagt et ekstremt smalt og eksklusivt ungdommeligt kropsideal, hvor rynker og ’skønhedsfejl’ er noget man enten ændrer med botox, laser eller Photoshop. Dette kropstyrani sætter sit undertrykkende spor på menneskers identitet, seksualitet, frihed og trivsel.
Men der er en gryende protest på vej: En bevægelse der insisterer på en frisættelse af fortolkningen af den nøgen krop. At kroppe har lov til bare at være. At bryde det seksuelle monopol. At alle kroppe er unikke og smukke på hver sin egen måde. At jeg selv ejer min krop.”
Festivallen er gratis og foregår i VerdensKulturCentret, Nørre Alle 7, 2200 København.
Hjemmeside: http://flabfestival.dk/
Hele festivallens program kan læses her:
http://issuu.com/flab7/docs/flab_program_final

Tjek denne

Vinterbadning og nøgenhed

Vinterbadning og nøgenhed kom til debat, da Jette Julius Kristiansen, byrådsmedlem for Dansk Folkeparti i …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *