Sidste nyt

Tysk naturisme i Bayern

Et besøg til Wagnerfestspiele i Bayreuth gav os anledning til at se lidt nærmere på den lokale naturistplads. Og her fik vi et indtryk af tysk FKK-kultur på hjemmebane. Naturistcampingføreren havde fortalt os, at der var en naturistplads lige uden for Bayreuth. Praktisk, når det nu egentlig var en byferie vi skulle på. Pladsen var et klubområde for Naturistsportverbund Bayreuth. Vi henvendte os via mail og fik at vide at vi var meget velkomne, især når vi var i besiddelse af et INF-pas.

Overnatningen var rørende billig, 15€ pr.telt eller campingvogn var alt de forlangte. Vi skulle blot ringe i forvejen, lige inden ankomst, så de kunne komme ned til lågen og lukke os ind. Da vi faktisk ringede tilbød kontaktpersonen endda at hente os ved nærmeste store vej, hvilket vi dog takkede nej til. Så lidt spændte fulgte vi den udførlige vejledning, vi havde udskrevet fra deres hjemmeside.

Den førte fra en forstadslandsby ud på en bro over motorvejen, som på den anden side blev en markvej ned gennem majsmarker til lågen. Ingen andre ting lå hen ad denne vej, så pladsen har egen bro over motorvejen. På den anden side af pladsen løb jernbanen, så pladsen var kilet ind i en skov mellem to larmende transportårer.

Inde på pladsen herskede dog fred og ro. I en stor lysning lå en rund pool og et klubhus med veludstyret køkken og rigeligt med siddepladser ude og inde. Dog mangler der vand, idet pladsen kun forsynes fra en brønd, som ikke er godkendt til drikkevand. Vandet er desuden kun ført til badehuset, ikke til køkkenet.

Fra et fyldt køleskab kunne man købe halvliters øl for kun 80 eurocent eller en hel flaske vin for kun 4 euro og lægge pengene i en cigarkasse. Vi er jo i Bayern. I foreningens vedtægter, som vi læste i opholdsrummet, står at der ikke er alkoholforbud på pladsen. Det tør antydes. Men at alkoholforbud bliver nævnt som en mulighed viser, at foreningen faktisk er et Naturistsportverbund. Der var masser af pokaler og andre gamle minder i opholdsrummet som viste, at pladsen tidligere har været meget optaget af sport, ikke mindst volley. Nu havde pladsen dog tilsyneladende nedlagt volleybanen. Udover lysningen bestod den af et skovområde med faste campingvogne, som var befolket af flinke lokale mennesker fra Bayreuth. Som altid på naturistpladser blev vi godt og venligt modtaget, men da vi var lidt sent på sæsonen var der ikke mange til stede.

Landsbyen Wolfsbach ligger i gåafstand, men rummer dog ikke så meget andet end en restaurant og villaer. Byen Bayreuth nås på 10 minutter med bil. Den byder på charmerende bycentrum, Wagners egenhændigt designede Villa Wahnfried og markgrevens slot. Udenfor byen ligger yderligere grevens Eremitage, et helt lille Versailles med smukt parkanlæg og kunstigt anlagte grotter. Egnen i det nordlige Bayern har smuk natur med gode vandremuligheder i Erzgebirge og Fränkische Schweiz, så der er nok at tage sig til, hvis man ønsker et par afslappede dage på en lille lokal naturistplads. Eller gå selv på opdagelse i naturistcampingføreren eller på nettet. Der er helt sikkert masser af andre små perler at besøge.

/Mette Duekilde, 2012

Tjek denne

Camping i Aalborg

RYGTET om dens død er stærkt overdrevet. Nu har vi været i 3 dage på …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *