Sidste nyt

Medlemsportræt nr. 4: Camila Breil (medl. nr. 1390)

23afd9b2dcCamila arbejder som fysioterapeut. Hun er uddannet fysioterapeut, og sidenhen psykoterapeut og healer efter den såkaldte Inka-tradition. Hun går op i sundhed for både krop og sjæl, og synes at naturismen tilbyder en god måde at få det godt med sig selv og sin krop på. Jeg lærer Camila lidt bedre at kende ved at lægge ud med at høre hende til, hvilken af to alternativer, der passer bedst på hende.

 At have travlt og nå en masse eller at have ro og tid til fordybning?

”Den er jo svær, ikke? For jeg stræber jo efter det sidste, men jeg må jo indrømme at mit liv er meget det første. Dybest set er jeg lidt af en arbejdsnarkoman, selvom jeg ikke er meget for at indrømme det. Mine dage er ofte mere praktiske, end jeg har lyst til.”

Luksus flødeboller fra Summerbird eller en hjemmebagt æbletærte?

”Det er helt klar hjemmebagt. Og så ville det ikke være en æbletærte. Lige i øjeblikket ville det være noget uden gluten og sukker!”

At sidde i solen en varm sommerdag eller at være indenfor med et tæppe og te på en kold vinterdag?

”Årh, det er sol og sommer. Denne sommer brugte vi mange timer ved naturistpladsen Tysmosen, som har en swimming pool. Altså bare ligge der i solen, og så lige tage en dukkert.”

At få en hilsen over mail eller facebook, eller at få uventet besøg?

”Det første! Det sidste, med at komme uanmeldt er ikke noget vi gør, eller noget vores venner gør.”

At få motion eller at sidde se en god film?

”Arh – det er begge dele. Men motion er rigtig vigtigt for mig.”

Interviewet går over i mere åbne spørgsmål. Jeg spørger ind til, hvordan Camila gør brug af sin viden om Inkaernes traditioner.

”Jeg er meget spirituelt søgende. Og nogle af inka-traditionerne bruger jeg lidt i min hverdag. Hvis jeg har noget, som jeg er træt af – et mønster, jeg for eksempel gerne vil slippe – så kan jeg finde på at puste det ind i en sten, eller forestille mig at jeg overgiver det til et træ eller lader vinden fjerne det. Så får jeg en følelse af, at blive lettet for mønsteret. I badet om morgenen forestiller jeg mig, at jeg bliver renset af vand, som giver mig ny energi.”

Med den åndelige sundhed i højsædet og motionen på plads, gør du så andet for at holde din krop i fysisk form?

”Ja, det interesserer mig meget. Jeg har været vegetar i en masse år, og lige nu lever jeg på Palæo-kost.”

Hvordan fik du interesse for naturismen?

”Dybest set, så tror jeg det ligger i, at jeg er barn af 70’erne, hvor jeg voksede op med min mor i et kollektiv. Så på den måde, så var det meget naturligt med nøgne bryster og sådan noget dengang. Når vi var ved stranden badede vi også nøgne. Der var bare ret meget nøgenhed, egentlig. Så har jeg bare fundet ud af, at jeg synes det er nemmere at være nøgen, end at skulle have tøj på. Hvis man skal have tøj på, så skal jeg jo have en eller anden identitet, og hvem skal jeg så være? Skal jeg have tøj på, så jeg ligner een type, eller så jeg ligner en anden? Det kan man blive helt fri for, når man er nøgen. Og det synes jeg er rigtig befriende. Da jeg gik til babysvømning med min søn i Frederiksberg Svømmehal, så jeg plakater med, at der var nøgensvømning og nøgenkurbade, og det sagde jeg til min mand, at jeg synes vi skulle prøve. Så det er altså ca. 10 år siden, at jeg stiftede kendskab med Danske Naturister.”

Hvordan synes du din livsstil hænger sammen med naturismen?

”Jeg synes, det er en god måde at få det godt med sig selv og sin krop på. Det kan godt undre mig nogle gange, når jeg er i naturistsammenhæng, at der er rigtig mange som bruger naturismen mere til at være livsnyder, end jeg gør – på campingpladserne om sommeren er der ofte virkelig gang i webergrillen og en masse øl. Der er jeg nok lidt mere asketisk end så mange af de andre. Men noget af det, der også er så befriende ved at være sammen med naturister, er at der er plads til alle typer. Og nu har jeg jo så tilfældigvis en interesse for at være sund. Det tror jeg også, der er plads til!”

Camila Breil er 42 år gammel. Hun bor i et rækkehus i Vanløse sammen med sin mand og deres søn på 12 år og deres datter på 3 år.

Henriette

Tjek denne

Medlemsportræt nr. 10: Michael Kristensen (medl. nr. 2514)

Fakta: Michael er 51 år gammel. Han bor i Kalundborg og arbejder som elektriker. Michael …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.