Sidste nyt

VIL DU OPTRÆDE NØGEN PÅ ET KUNSTMUSEUM?

138c8_0fedI perioden 30.05 – 18.10. 2015 præsenterer ARoS Aarhus Kunstmuseum en stor retrospektiv udstilling med den danske billedkunstner Claus Carstensen (f. 1957). Udstillingen præsenterer forskellige temaer i Claus Carstensens samlede produktion og ét af temaerne er nøgenhed. Som led i dette temas koncept ønsker Claus Carstensen at konfrontere publikum med menneskets nøgenhed ved at få 3-4 nøgne personer til at opholde sig i udstillingsgalleriet Pavilion of the Naked. ARoS søger derfor  frivillige naturister i Århus og omegn, som er interesserede i at optræde nøgne i udstillingsrummet Pavilion of the Naked. De frivillige skal ikke foretage sig andet end at stå, gå og sidde i gallerirummet nøgne.

Selve gallerirummet er dog ikke nøgent, men viser en serie af malerier, der omhandler diktaturet i Khmer Rouge/Cambodia, hvis politiske agenda var udslettelse af humanisme og billeder af enhver art. Med denne sammenstilling af de på én gang tragiske og voldsomme malerier, der relaterer til Khmer Rouge-diktaturet, og de nøgne mennesker i rummet, ønsker Claus Carstensen at udstille de forskellige typer af nøgenhed, der kommer til udtryk i hhv. malerierne og i mødet med naturisterne. Han håber, at sammenstillingen vil danne afsæt for en diskussion om, hvordan vi opfatter nøgenhed i forskellige kontekster; herunder i en tortur-situation, som malerierne, der skildrer diktaturet i Khmer Rouge, i en museal kontekst og i en fri og naturlig kontekst, som den naturisten færdes i.

Vi forestiller os, at disse ’nøgen-events’ vil foregå spredt henover en uge i flg. tidsrum:

·      Tirsdag og torsdag: Fra kl. 11.00-12.00

·      Lørdag og søndag: Fra kl. 11.00 -12.30 og igen fra kl. 13.30 -15.00

Selve udstillingen, og herunder rummet med de nøgne mennesker, vises på ARoS Aarhus Kunstmuseum på niv. 1. Fra det isolerede gallerirum vil der blive indrettet et ekstra rum, hvor de frivillige kan opholde sig, når de har pause, skal spise eller klæde om. Grundet værkernes sårbarhed overfor temperaturudsving er den højeste temperatur i rummet dog kun 21 grader, så det vil hjælpe  lidt, hvis man har vikingblod i årene.

Vi påtænker at starte med en testuge (uge 28) for at bedømme publikums reaktion m.m. Hvis det bliver en succes, og såfremt det lykkedes os at skaffe nok frivillige, vil programmet med ’nøgen-events’ blive en  permanent del af udstillingen.

Har du lyst til at deltage i Claus Carstensens nøgen-projekt er du meget velkommen til at kontakte Marie Kappel Blegvad, 28884474  |  mkb@aros.dk.

Tjek denne

Glædelig jul og godt nytår

Danske Naturister ønsker alle medlemmerne rigtig glædelig jul og godt, lykkebringende nytår. Vi takker for …

17 Kommentar

  1. Troels Jørgensen

    Nøgenhed er ren velvære, men også et stort aktiv i kunsten. Mere af det tak.

  2. Jeg ville godt kunne stille op til dette, men bor nok for langt borte.
    Og jeg formoder ikke man får dækket sine transport udgifter.

    • Der vil måske være mulighed for at få dækket transportudgifter. Prøv at kontakte Maria Kappel Blegvad tlf. 28884474, mail: mkb@aros.dk.
      Venlig hilsen
      Niels Lund

  3. Jeg ville da godt kunne hvis man kan bruge en mand der i 60-erne og det kan kombineres med ferien i området

  4. Nej, det da ved Gud i Himlen, jeg ikke vil! Hvorfor skal naturister stille sig op som pauseklovne, fordi en professor emeritus og en inspektør for et museum får en fiks idé? Det ligner rendyrket populistisk sensationsjageri set med mine øjne! I må jo huske på, at nøgenhed – igen – er et kontroversielt anliggende… Og så skal Claus Carstensen (som ved pressepræsentationen blev defineret som en “undervurderet” kunstner på den danske kunstscene) score billige point med nogle godtroende naturister som redskaber. Tænk jer om, venner, før I stiller jeg op som staffage for kultureliten. Jeg vil personligt nok foretrække at bruge mine ledige timer – hvis vejret er godt – på stranden ved Ballehage…

    • Troels Jørgensen

      Hej Lars
      Jeg har tilmeldt mig for igen, at blive en del af kunsten og kultueren i Aarhus. Jeg har svært ved , at blive den gule farve på et maleri, men er der nogen der kan få noget kunstnerisk ud af min nøgne krop, så lad dem bare. Jeg glæder mig og tager som sådan ikke stilling til om jeg bliver udnyttet eller benyttet. En ting er dog sikkert, vi bliver igen promoveret af folk ude fra og så er det da bare med at gribe chancen og måske føre det videre i andre kontekst.

      • Jeg er stadig lidt ambivalent omkring projektet. Men jeg vil som udgangspunkt lade tvivlen komme kunstner og kurator til gode.

        • Troels Jørgensen

          Jeg var forbi i går, det var en god oplevelse. Der var tre nøgne som en del af udstillingen, som iøvrigt er særdeles kontrastfyldt. Publikum kunne så tale med de nøgne og det var helt klart, at de foretrak de nøgne mennesker i live, fremfor de nøgne mennesker på malerierne. Jeg fristes til at sige 1-0 til det naturligt nøgne menneske.

  5. Det kunne være spændende at deltage; at være museumsbesøgende og optræde legalt nøgen blandt folk, som ikke forventer det. Men jeg har svært ved at forene naturisme, som er smukt og lysttbetonet, med Khmer Rouge, som for mig står for tortur, massemord og undertrykkelse. Det er kun en følelse, jeg har, men følelserne skal være på plads.

  6. Jeg synes at det er et spændende projekt. Overvejer at melde mig som deltager, men jeg har lidt avasioner med hensyn til den øvrige udstilling, jeg vil ikke slåes i hartkorn med “diktaturet i Khmer Rouge/Cambodia” så derfor mangler nogle oplysninger om hvad denne udstilling er.

  7. Carsten Wagner

    Er der ikke i virkeligheden et forsøg på at få gratis reklame for udstillingen ?

    • Måske? Jeg tror, at deltagerne skal være opmærksomme på, at begivenheden kan afstedkomme en vis medieinteresse…

  8. Troels Jørgensen

    Så fik jeg oplevet hvordan det er at stå nøgen på Aros. Det var fantastisk.
    Folk kiggede ind og hørte og så lidt om forskelligartet nøgenhed, hvorefter de tog videre med en tankevækkende oplevelse – lige nøjagtig hvad man også kan få ud af, at gå på kunstmuseum. Flere blev stående og lyttede interesseret og medlevende til snak om nøgenhed/naturisme. Rigtig mange gode snakke blev det til og rigtig mange , især kvinder, følte sig inspireret til noget mere personlig nøgenkultur.
    Jo det blev en rigtig god dag og jeg glæder mig til igen at deltage den 8. august.

  9. Troels Jørgensen

    Endnu en super oplevelse på ARoS
    I går valgte vi ikke, at sætte fotografering forbudt skiltet op. En mor med hendes to piger velnok omkring 12 – 14 år og amerikanske sørgede for masser af fotos, hvor de også selv varmed på flere. De fik at vide, at hvis de ville fotografere, var det på betingelse af, at de ville sprede dem ud over hele verden på alle medier. Moderen fortalte endvidere, at de med dette billedmateriale, skulle lave et debatoplæg om forskellige former for nøgenhed i deres skoleklasser, når de igen startede i skolen, ovre i det bornerte Amerika. Var det en succes? Ja, det var det.
    Jeg blev der en halv time ekstra, men nåede ikke at tale med alle de interesserede, der lige pludselig gerne ville tale om forskellige former for nøgenhed. I starten ser de os som nøgne, men efter et minut eller to, hørte de på os og debatterede med os om nøgenhedens mange ansigter og vi var i deres øjne blot personer de talte med og stort set var enige med, de så os ikke længere som nøgne mennesker. En super dag med mange gæster der frem over tænker mere åbent og nuanceret næste gang de ser nøgen hud. PRAGTFULDT!

  10. Det lyder spændende selvom det er for sent at deltage i Århus. Kunne godt overveje at deltage i lignende arrangement. Kunne jeg eventuelt få besked hvis der skulle blive brug for deltagere en gang? Går lidt og spekulere på at melde mig ind hos jer.
    Mange hilsner Kim