Sidste nyt

Ny skiltet naturiststrand ved Vedersø klit

Vedersoe Den 24. juni behandler Ringkøbing-Skjern Kommune ansøgningen om at

opstille skilte til den nye naturiststrand og de forventes sat op kort efter.

Stranden findes 800 m syd for hovedparkeringspladsen i Vedersø klit. Der

bliver opstillet skilt både der (hvor der også findes toiletter) og ved en direkte

nedgang til stranden som går over privat grund (illustreret på billedet).

Grundejeren har givet lov til at opstille skiltet.

Tæt ved stranden ligger Vedersø Klit Camping, som

overvejer at lave et naturistafsnit til næste år. Men campingpladsens ejer

vil lige se, hvor stor søgning der er til sådan en naturiststrand, så kom ud at

bruge den i sommer.

VedersoekortVedersø ligger syd for Nissum Fjord og tæt ved Husby Klitplantage. Vedersø er

kendt for at være Kaj Munks sogn. Turistinformationen skriver: Badestranden

ved Vedersø Klit er bred og skærmet af høje klitter. Den er ideel til afslapning,

gåture og badning i Vesterhavet. I den nordlige ende findes klitplantager med

både løv- og nåletræer og mange gode stier for vandrere og cyklister.

Tjek denne

Lillebælt Naturistcamping søger lejrchef

En af Danmarks måske bedst beliggende campingpladser søger lejrchef med tiltrædelse hurtigst muligt – Er …

31 Kommentar

  1. Troels Jørgensen

    Hmmm det lyder måske godt, men er det i virkeligheden så ikke en farlig trend der er ved at opstå? Vores frie danske strande syntes at indskrænke sig. Først på Ærø og nu ved det skønne Vedersø.
    Ville det ikke være bedre at skilte alle strand i DK som naturiststrande, hvis vi endelig skal have skilte?

  2. Allan Dennis Lauritzen Schou

    Jo det er helt sikkert en farlig trend for nøgenbadning er jo i forvejen tilladt på alle danke strande, selom der nogen steder står nøgenbadning forbudt! Jeg tror ikke en dommer vil tage et sådant privatopstillet skilt for gode varer, men på den anden side er det jo rart at ære flere sammen på en strand så kan vi ligesom udbrede trenden ved at gå ture langs stranden så andre kan se vi er ufarlige. Og på samme tid kan vi måske udvide kendskabet til friheden ved at undvære tøj!

  3. Det vare måske ikke ved. Skal op i byrådet igen den 5. august.

    http://www.dr.dk/Nyheder/Regionale/MidtVest/2014/07/09/093836.htm

  4. Svend Aage Nielsen

    Hvem er Kimo og hvem har du den information fra, som du giver i overskriften??

  5. Svend Aage Nielsen

    Hvorfor svarer I ikke på de to spørgsmål, som jeg har stillet jer i ovenstående kommentar?

  6. Til Danmarks naturistforening
    Nu spørger jeg for tredje gang: hvorfor svarer I ikke på mine to ovenstående spørgsmål? Har I noget at skjule? Med venlig hilsen Svend Aage Nielsen, Vedersø Klit

  7. Skiltene er endnu ikke opsat,måske på grund af stor modstand fra den lokale grundejerforening .Men så er det jo godt at det jo er lovligt at bade uden overalt !

  8. Kære Svend Aage Nielsen
    Jeg vil tro du ikke har fået svar fordi Kimo er på ferie. Han er i øvrigt med-redaktør her på siden.
    Informationer om Vedersø Klit nøgenbadestrand, kan du bla. finde her:
    http://www.tvmidtvest.dk/indhold/tilbud-til-turister-kom-og-bad-noegen
    http://www.tvmidtvest.dk/indhold/nudiststrand-bliver-en-realitet

    Hvis du har flere spørgsmål er du velkommen til at skrive igen

    Mvh
    Kim Bindesbøll

  9. Lasse jørgensen

    er på ferie tæt på vedersø klit og har været på stranden ud for sti 140 ingen skilte og masser af tekstil badere. jeg svømmede uden badeshorts en morgen hvor jeg havde stranden for mig selv. ellers med fordi alle andre også havde badetøj på og der var en del børnefamilier og jeg vil ikke misforstås. så et par som havde badetøj på i vandet og lagde sig uden i god afstand fra tekstilbaderne. det er ikke værd at køre efter. men vesterhavet er skønt at svømme i selv om jeg må bruge shorts

  10. Tak Kim Bindesbøll for dit svar på mit 1. spørgsmål. Det er helt forståeligt. Mit 2. spørgsmål har du ikke besvaret, så nu skriver jeg det igen: hvem gav jeg de oplysninger om “Skiltet… strand” som I lagde på jeres hjemmeside den 16. juni?
    Mvh
    Svend Aage Nielsen

  11. Istvan Bernath

    Kære Svend Aage Nielsen, Vedersø Klit, Cand. theol. forfatter, fhv. sognepræst. Jeg undrer mig lidt over den ihærdighed De er ved at spørge efter kilden til et journalistisk indlæg. Kan vi så få at vide hvorfor det er så altafgørende? Er der måske nogle hekse der skal lige brændes?
    Mvh
    Istvan

  12. Svend Aage Nielsen

    Kære spørger til mit spørgsmål. Måske har det ikke undret dig, men det har undret mig, at man lagde en detajleret beskrivelse af en beslutning om skiltning i Vedersø Klit på hjemmesiden – 8 dage før beslutningen blev truffet. Det undrer mig stadigt, dette forløb, fordi der er noget, der hedder et armslængdeprincip i den offentlige forvaltning. Jeg er ikke ude på nogen heksebrænding, blot ude på, at få sandheden frem om dette mærkværdige forløb. Jeg synes, du skulle spørge rette vedkommende, hvorfor man ikke har villet svare på et ganske enkelt spørgsmål. Hvad har man at skjule, når man er naturist?

  13. Svend Aage Nielsen

    Den nyhed I stadig skilter med på jeres hjemmeside har ikke længere den mindste sandheds værdi. Teknik- og miljø-udvalget i RingkøbingSkjern kommune har taget en ny beslutning, at udskyde muligheden til næste år. Så hvis I ikke vil øge chancen for et sagsanlæg, så beklag, at I i det hele taget har kaldt det en nyhed, før den blev besluttet og fjern den fra jeres hjemmeside.

  14. Kære Svend Aage Nielsen. (til dit indlæg 5. august)
    Det ser ud til du ikke har læst artiklen grundigt nok. Der står ikke at det er vedtaget. ( ” Den 24. juni behandler Ringkøbing-Skjern Kommune ansøgningen om at opstille skilte til den nye naturiststrand og de forventes sat op kort efter. ” ) De vigtige ord ER “Behandler” Og “forventes” Senere i artiklen er “overvejer” . Det er jo helt iorden at farre i flint, men man skal også lige nærlæse det man fortørnet over, så alle fakta er iorden.
    Jeg kan ikke sige med sikkerhed hvor Kimo har fået sine oplysninger fra. Men DN (danske naturister) er blevet kontaktet i forbindelse , med at ville skilte om “naturiststranden” (kan læses i ansøgningen rksk teknink&miljø referat 24.06.14 punkt 10)
    Så angående et sagsanlæg , så er du helt forkert på den. Da alt er sandt. Den 24.06 blev der behandlet om man kunne/ville tillade skiltning om naturiststrand. OG overskriften ja den er lidt unøjaktig (et ? ville være anbragt), dog ikke mere end rigtig mange avisoverskrifter.

  15. Svend Aage Nielsen

    Kære Kim,
    tak, at du erkender, at overskriften er usandfærdig uden et spørgsmålstegn – og det er jo den, der er blikfanget. Det øvrige erkender jeg naturligvis, men nu er der taget en ny og anderledes beslutning den 5. 8.
    I øvrigt hvis din/jeres sommer indtil nu har været god, så fortsat god sommer. Med venlig hilsen

  16. Svend Aage Nielsen

    Endnu den 7. august kl. 21,40 står “Nyheden” med den dobbelte usandhed i overskriften på jeres hjemmeside. Her i Vedersø Klit har vi hverken naturiststrand eller skiltet naturiststrand. Hvor er jeres anstændighed i forhold til sandheden? Jeg har i øvrigt genset TV2 Nyhederne den 12. juli kl. 19, hvor Suzi Apelgren fik 60 sekunder til at tale sin sag, mens jeg fik 5 sekunder. Jeg går ind for, at mindretal behandles lige så godt som flertal, men positiv særbehandling af mindretal er jeg træt af.

  17. Svend Aage Nielsen

    Se min kommentar den 7. august.

  18. Først så har jeg ikke erkendt at overskriften er usandt. Og du skal da ikke forvente at en artikel vil blive fjernet. Artiklen omhandler, at der vil blive behandlet i ringkøbing-skjern. om der muligvis kommer et skilt op. Artiklen er på ingen måde misvisende. ( Hvis det var en skole opgave ville det manglene ? trække ned. Som avis/ ugeblad / radio / TV er der ikke noget at komme efter. Og da DENNE side er en forenings-hjemme side, må man sige at dine forventninger er helt urealistiske. Ingen du blamere dig mere ved at gå til politiet for at anmelde side eller smide penge efter en advokat. Skulle du måske henvende dig til journalistskolen i Aarhus ag lade dem se på din klage. Både over artiklen og det tv-indslag ( Hvilken DN ikke har den fjerneste indflydelse på. )du også klager din nød over.
    Og udskudt er ikke afgjort, Så muligvis kommer skiltet/stranden, muligvis ikke.

  19. Svend Aage Nielsen

    Til Kim Hansen.
    Din sidste kommentar udstiller en dobbeltmoral, som først og sidst er dit og din forenings problem. En moral for skoleelever en anden for journalister og web-ansvarlige. Der er sandelig forskel på sætningerne: Er Kim Hansen dobbeltmoralistisk? Og sætningen: Kim Hansen skilter med at være dobbeltmoralistisk. Jeg tror, at den skiltning af, at sagen var vundet, som både forekommer i jeres overskrift og i TV2-interviewet har været med til at give det udfald, den fik den 5. august. Spørg du selv Journalistskolen i Aarhus, om de insisterer som dig på dobbeltmoral? I øvrigt undrer det mig, at du ikke finder jeres overskrift: usandfærdig.

  20. At du tror at sagen er afgjort med skiltningen. Det er dit ret. Men du skrev selv at det var udskudt til næste år. Alle har ret til deres mening. Og hvad angår kravene til de forskellig elev,journalist og web-ansvarlig. Så stilles der forskellig krav. Hvor eleven skal gøre sin lære tilfreds. Så skal de to andre stille deres læsere og henholdsvis redaktøren( og ejerne) / medlemmer tilfreds samtidig også loven. At du er så ophængt på overskriften. Det undre mig en del. Du har selv givet tilkende det med blikfanget. Om manglen på ? er en fejl, med vilje eller andet. Det ved jeg ikke. Men det er klargjort i brødteksten, at skiltet ikke er opsat endnu, da det først skal behandles. Da jeg ikke har set det indslag du omtaler, kan jeg ikke kommentere . Hvad angår moral, så stiller jeg de samme krav til alle, hvilken stilling de end har. Jeg er også realist, at journalister og politikker, spindoktorer, lobbyister har problemer med sandheden og alle andre kan lave mindre fejl, når de skriver læsebreve osv.

  21. Tænk –
    Tænk, hvis overskrifterne i alle medier skulle ændres, hvis de viste sig at være ikke fuldstændig sandfærdige.
    Tænk, hvis debattører gav sig tid til, at læse andres indlæg – gerne flere gange – inden de fór i tasterne.
    Tænk, hvis frivilligt foreningsarbejde kan accepteres for det, det er, nemlig frivilligt arbejde, med den responstid, det kan afstedkomme.
    Tænk, hvis en forening kunne slå noget op i sit eget forum, for at kunne få en debat igang mellem medlemmerne, uden at det skal have en 100% sandhedsværdi.

    Denne “nyhed” har været diskuteret rundt omkring i naturistkredse over sommeren – og vi ved godt, at det var et oplæg til et byrådsmøde, det står også klart i teksten.

    Om Danske Naturister som forening ønsker skiltede strande i Danmark er faktisk ganske usikkert. Der er fordele måske; men der er også ulemper, og vi risikerer at miste vores ret til at bade frit på alle danske strande.
    Derfor håber jeg, at denne nyhed på vores foreningshjemmeside ikke bliver forstået, som mere end den er, nemlig en nyhed om, at et byråd havde dette på dagsordenen d. 24. juni 2014 efter en ansøgning.

    Med håbet om en dejlig weekend –

  22. Svend Aage Nielsen

    Hej Kim, jeg ser, at du ikke synes anfægtet af, hvad jeres medlemmer mener. Troels og Allan indleder jo med fine indlæg. Og nogen er kørt hertil og kørt skuffet tilbage, fordi de ikke fandt nogen skilte. Når jeres Ikke-nyhed snart fejrer to måneder synes jeg, du skal overveje overskriften: BREAKING NEWS.

  23. Kære Svend Aage Nilsen
    Hvad er det egentlige problem ? er det skiltningen af en naturist strand eller er det mennesker der bader og soler sig som skaberen har skabt dem.
    Det første er vi vist ikke så uenige om . Unødvendige skilte i naturen skæmmer. Det andet burde vi vel også kunne finde ud afved gensidig hensyntagen .
    Venlig hilsen
    Lars
    PS
    Vi ses bare :,)

  24. Til SAN. Jeg skal lige have rettet en misforståelse eller to.
    Kim H. er et helt almindeligt medlem af foreningen DN som Troels og Allan, Kim B, Istvan og har som sådan ingen mulighed for at ændre noget i nyhedsflowet.
    At enkelte turister har læst en overskrift men ikke den efterfølgende artikel kan vel ikke klandres DN?
    Desuden havde det stået dem helt frit for at blive på stranden som naturister.
    Jeg fornemmer pludselig, at dit ærinde er det modsatte af det, dine indlæg har givet indtryk af, og at du støtter en skiltet strand. Har jeg ret?

    At DN har brugt udtrykket Breaking News er vel bare et forsøg på at være lige så smarte som DR og TV2, som uhæmmet anvender samme begreg, også om ikke særlig indgribende begivenheder.
    Jeg personligt giver dig helt ret i, at det ikke længere er en nyhed, men desværre har DN ikke så megen energi i deres nyhedsflow, at denne er blevet udraderet af andre.
    Det må vi så forsøge, om vi kan gøre bedre; men det kræver en del arbejde af de frivillige både i DN og i de enkelte lokalafdelinger.

  25. Lige som du skriver her på siden, er Troels og Allen nødvendigvis heller ikke medlem af DN. Jeg har ingen information, om nogen er kørt forgæves. Og så giver de to indlæg udtryk for at skiltning er unødvendig. Da er er lovligt at bade nøgen ved NÆSTEN alle strande i Danmark. Så kan jeg ikke udtale mig på andres vegne. Er ikke valgs til noget.(Har heller ikke stillet op til noget) Er ikke betalt, eller udføre frivillig arbejde på DN vegne (Eller Suzi Apelgren ). Derfor kommentere jeg ikke på DN vegne. Men jeg kan dog konkludere , at du ofte læser noget, der ikke er skrevet. Og at, du ikke kan finde nogen fejl i artiklen end unøjagtigheden i overskriften. Så det er der du må sætte dit angreb. Selvom at artiklen ville blive fjernet, så forsvinder den ikke. Alle danske hjemmeside bliver gemt flere gange årligt (Sikkert et sted under Undervisnings ministeriet ), så der senere kan forskes osv. Alle avis/ugeblade/tryksager/tv- og radio-udsendelser bliver også gemt.
    Jeg også tænkt en del på hvorfor?, er du så stor modstander af skiltningen. Tab af ejendomsværdi ? ( Gruppen bag Suzi Apelgren , mener de vil stige) , Påvirkning af, at Kaj Munk havde sit virke i Vedersø ( Synes det med arvingerne , havde meget større. (Allerede 9 år siden! som tiden går)) eller noget 3.
    Vil lige afslutte med, OM der er skilte ved alle strande om det naturiststrande eller ikke. Det vil jeg overlade til kommunerne. Så hvis nogen, ligesom Suzi Apelgren vil arbejde for skiltning, så vil jeg give min støtte. Hvis der ikke er skiltet, så gælder loven stadig. Nøgenbadning er tilladt, når ikke skltet imod.

  26. P.S.
    Privat skilte imod nøgenbadning, på offentlig område. Er forbudt. Ligemeget om skiltningen er opsat på privatgrund eller offentlig areal. Skal være vedtaget af kommune, politi, region eller folketing.

  27. Svend Aage Nielsen

    Kære Lars og Kim

    Jeg har ikke noget imod mennesker, som Gud har skabt dem, tværtimod har jeg i dag på min facebook-profil henvendt mig til alle for at give dem selvtillid til at være, som de er . f eks. uden tatoveringer. Mit ærinde i naturist-sagen her har været, at ansøgeren talte usandt den 30. april i Dagbladet om opbakning fra stedets grundejerforeninger, siden er vi af samme blevet beskyldt med flere negative ord. Det er også sådan, at den privatmand I nævner i jeres brødtekst, føler sig ført bag lyset, og bestemt ikke have et skilt op, som det påtænkes. Desuden er det ikke særligt sandt, at Campingpladsen ligger “nær havet.” Fra den til P-pladsen er der 800 meter, og fra P-pladsen til det påtænkte naturistområde 800 meter længere mod syd. Så logistikken er imod projektet. Det vil aldrig her blive rart for nogen af de to parter her. Det er bestemt ikke handicap-venligt, og på en måde må du jo være handicappet Kim, når du har så svært ved at få sat et spørgsmålstegn efter den usandfærdige overskrift. Håber, at nogen vil hjælpe dig til at få det gjort – ja, at få det hele gjort sandfærdigt. Med venlig hilsen til jer begge.

  28. Uhh, et personlig angreb igen. Og bringe artikler fra andre medier, som også er skrevet før denne artikel (Burde du ikke tage den debat i Dagbladet.) Jeg synes at jeg havde klargjort, at jeg kun forholder mig til denne artikel. Hvis du er så vred over Dagbladet og Tvmidtvest, TV2. Så klag der, skriv læsebreve/kommentar der over de urigtigheder de har fremført. Der næsten ingen af deres læser/seere her på siden. Vi kan ikke hjælpe dig med deres fejl. Så bring dem ikke op her. Det er muligt, at grundejeren er blevet skæmt, af grundejerforeningen. Jeg kan ikke udelukke at grundejeren er blevet fejl informeret. Angående afstande , ja det er ikke så tæt på. Men man har godt af lidt motion. Så har det med handicap, heldigvis findes der mange hjælpemidler, der kan hjælpe de handicappede på stranden og i vandet. Eks. hvis man er dårligt gående kan man få rullestole med meget store ballondæk, som tåler havvand. Artiklen står der ikke noget om handicapvenlig, heller ikke på Vedersø camping siden. Det det må du jo så indført til det personlig angreb. UPS.
    Ud fra det du har skrevet til nu. Kunne man konkludere : Du plejer at have ret /få din vilje, ved indtermidering.
    Ikke særlig demokratisk ( 7.8. “men positiv særbehandling af mindretal er jeg træt af.”
    Doven Læser ikke artiklen grundigt. Kræver oplysninger der kunne findes selv på meget kort tid og lidt omtanke Tog mig 5 min. at finde på http://www.rksk.dk Og gætte på at Suzi Apelgren fortalte nogle ved DN, hvornår det behandles i Teknink&miljø. OK du har endnu ikke fået svar på hvem kimo er, eller svar fra Kimo.
    Ignorant og arrogant , der har glem fra hvilken bagrund du kommer fra.
    Du må have glemt, at det sikkert ikke var den dans på roser, da de kristene skiltes fra jøderne eller blev kastet for løverne i romerske rige.
    Senere da de kristene blev flertallet. Hvad gør vi så. Inkvisition til dem der ikke følger den officelle linie, forfølger kloge kvinder og mænd, der havde bedre held med at helbred de syge, end præstens bønner. ( Hvor mange flere døde, af deres fravær ). Dræber dem der mente at jorden ikke er flad. Senere dem der sagde JORDEN ikke er er verden centrum. Vi har ødelagt store kulturelle værdi hvor præster, munke og andre kom frem i armerika afrika osv. Vi slå andre kristne ihjel fordi de har en anden kristentrosretning (Nordirland), mishandler unge kvinder der fik børn uden for ægteskabet (Irland indtil 1960’erne). Ikke gribe ind over for de præster der begår overgreb på børn. Men forsøger at beskytte præsterne. Brænder koranen af i Florida, Sender misionære til Uganda, som opfordre til forfølgelse at homoseksuelle.
    Nej jeg er ikke imod kristendommen. Vi har da også udført meget godt og gør det stadig. Men du udviser den samme arrogance, over for dem er ikke har den samme mening som dig. Eller når du fordrejer det man skriver.
    Så lad være med at bring moral op, når jeg skriver om de standarter man bruger i nyhedsmedierne (På godt og ondt) eller handicap fordi jeg taler dig imod.
    Og jeg har ikke skrevet denne artikel. Så det er ikke mig der har glemt det spørgsmålstegn. Hvilket du burde konkluderet fra mit indlæg kl. 12:21 idag.
    Som sagt. Alle har ret til deres mening. Du tror der ikke kommer naturiststrand med skilt, det er helt ok ( hvis du læser kommentaren før dit første indlæg (9.7.), kan du se at jeg allerede da, havde mine tvivl. Men det er ikke over før det bliver afvist af kommunen, så længe at nogen(S. Apelgren) sender forslag. Udskudt er ikke afgjort.

  29. Kære Sven Aage Nielsen

    Jeg har forsøgt at fortælle dig, at hverken Kim, Kim, Lars, Allan, Troels eller andre, der har deltaget i denne debat kan ændre overskriften.
    De er debattører – ligesom du selv – og deltager i debatten med deres egne holdninger, som ikke nødvendigvis er de samme som Danske Naturisters.
    Af en eller anden grund (navnesammenfald?) lader det til, at du mener, at Kim H er identisk med DNs informationsmedarbejder. Dette er ingenlunde tilfældet. Dette har Kim Bindesbøll også skrevet i et indlæg d. 15. juli, som du replicerer d. 28. juli – og alligevel bliver du ved med at skrive, at Kim H skal sætte et ? i overskriften.
    Af samme grund – altså at kimo er på ferie – er der ingen, der har kunnet svare på, hvor oplysningerne kom fra.

    At hele projektet tilsyneladende ikke er nået længere end til teknik&miljø-udvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune – og at hele “nyheden” derfor er det mere misvisende, kan du og jeg ikke blive uenige om.
    (Jeg har i dag læst diverse dagsordener indlæg og referater på kommunens hjemmeside igennem)
    Derfor er min kommentar om byrådsmødet d. 24. juni også forkert, da der alene var udvalgsmøde den dag.

    Med håb om at bølgerne lægger sig, og at udvalget kommer med et mere gennemarbejdet forslag til næste år (så de i det mindste kan tage en beslutning på et oplyst og rigtigt grundlag).

    Ingerlise

  30. Svend Aage Nielsen

    Kære Ingerlise, jeg vil gerne undskylde alt det uberettigede jeg har skrevet til enhver for hvem det er uberettiget.
    Som formand for Kennedy Selskabet http://www.kennedysociety.dk kender jeg selv til, at det ikke er så enkelt at holde vor hjemmeside opdateret. Jeg finder dine forklaringer tiltalende, og har din og de øvrige debattørers dag indtil nu været god, så ønsker jeg jer alle en fortsat god dag. Med venlig hilsen