Sidste nyt
Hjem / arkiv / Nøgenhed er in igen i Playboy

Nøgenhed er in igen i Playboy

Under hashtagget #NakedIsNormal genidfører Playboy nøgne kvinder i bladet. For godt et år siden blev det ellers taget bort i et forsøg på at relancere bladet som et mere seriøst magasin. Men nu er den unge redaktør Cooper Hefner vendt tilbage med en ny form for nøgenhed. ”Nøgenhed var aldrig problemet, for nøgenhed er normalt”, udtaler han og lader sin forlovede, skuespilleren Scarlett Byrne, posere halvt afklædt samtidig med at hun har forfattet et essay om feminisme http://www.playboy.com/articles/the-feminist-mystique-scarlett-byrne, som bl.a. problematiserer hvorfor kvindelige byster skal være et problem.

Det lyder jo umiddelbart godt for amerikanernes syn på nøgenhed. #NakedIsNormal er normalt er naturisthashtag og #FreeTheNipple er også en bevægelse Danske Naturister har støttet. Men den nøgenhed, der nu kan vises i Playboy er den Facebook-venlige ”numsenøgenhed”, hvor kvinden mest ses fra ryggen og med et sjal eller lignende om skuldre og bryster. Og kvinden for resten, det er selvfølgelig kun kvinders nøgenhed, det er normalt at vise i Playboy.

Flere kritikere mener også, at nøgenhed nok mest blev in igen for at redde Playboys faldende oplag. Men noget positivt er der i de nye toner fra Playboy. De er et udtryk for, at den unge generation af læsere, som Playboy gerne vil have fat i, ikke synes om kunstige bryster og sminkede duller. Den moderne mand vil se på en kvinde, der kan være sød og naturlig i sin nøgenhed og hævder sin egen værdi som kvinde ved at stå frem.

– af Mette Duekilde

Tjek denne

Øtur NYT

Det har lige lykkedes os at få en aftale i stand om et besøg hos …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *