Sidste nyt

Græm strand blev indviet

TV holdet var med, da Græm strand blev indviet som en officiel naturist strand. Dette skete primært med hensyn til de tyske turister, som en del af markedsføring af vores smukke strande. I Tyskland er FKK et udbredt fænomen, men samtidigt fandt man ud af, at de tyske gæster smider tøj kun på de afmærkede strande.

Stranden blev indviet med at vores egne medlemmer hoppede ind i det kolde vand. Udover vandplask og masser af vandleg, var der festlige taler og kage til alle gæster.

Her kan du se et TV indslag om begivenheden.

 

Hermed kan du læse pressemeddelelsen, som blev udsendt i forbindelse med denne event:


Nøgne tyskere skal lokkes til Græm Strand

Holstebro Kommune skilter som den første kommune på Vestkysten med et FKK-serviceskilt. Kommunen håber, at muligheden for at bade uden tøj vil trække flere tyske turister til området.

I 2016 gav det international genlyd, da Visit Holstebro lancerede en gaveæske til hunde og dermed satte fokus på Holstebro Kommune som en hundevenlig destination. Nu gør kommunen det igen – denne gang med fokus på muligheden for at bade uden tøj på Vestkysten. Som den første kommune ved Vestkysten skilter Holstebro Kommune nemlig fra slutningen af juni 2017 officielt med et FKK-serviceskilt særligt målrettet tyske turister. FKK står for Freie Körper Kultur – Fri Krops Kultur – og er udbredt ved og kendt fra naturist- og aktivitetsstrande i Tyskland, men er også kendt fra strande i blandt andet Kroatien og Frankrig.

– Man må bade nøgne på alle danske strande, så længe man ikke generer andre gæster. Med FKK-skiltet kan vi brande Græm Strand og Holstebro Kommune overfor især tyske gæster, siger Susanne Toftegaard Hansen, chef for Enheden for Erhvervs- og Turismeudvikling i Holstebro Kommune.

 

Ligesindede kan mødes

Formanden for Danske Naturister MidtVest Henning Møller hilser det nye FKK-skilt ved Græm Strand velkomment.

– Det er jo altid sjovest at være sammen med ligesindede, og det gælder også for naturister. Selv om man må bade nøgen fra alle strande i Danmark, så er det ikke særligt sjovt at være de eneste to naturister på en strand fuld af gæster med tøj på. Et FKK-skilt fortæller, at her kan naturister finde ligesindede, så derfor byder vi det nye FKK-skilt velkommen, siger Henning Møller.

– Tyske turister ved ikke nødvendigvis, at det er tilladt at bade nøgen fra alle strande i Danmark, så derfor er vi glade for, at de nu let kan se, hvor de kan bade uden tøj sammen med andre, supplerer Susanne Toftegaard Hansen.

 

Større omsætning

Sidste år overnattede 683.600 turister i Holstebro Kommune. Det er en stigning på 6,4 procent i forhold til 2015. Selv om Holstebro Kommune har fået flere overnattende turister de seneste år, så ser Susanne Toftegaard Hansen gerne, at der kommer flere til.

– Jo flere turister, der besøger vores område, jo større omsætning og flere arbejdspladser får vi jo. Vi vil gerne servicere vores tyske turister, og det gør vi blandt andet med en strand særligt målrettet FKK, så endnu flere tyske turister får lyst til at holde ferie i Holstebro Kommune, siger Susanne Toftegaard Hansen.

En tommelfingerregel siger, at jo mindre tøj tyske turister har på, jo flere penge er de klar til at lægge i ferielandet.

– Den omsætning vil vi naturligvis gerne se, at turisterne bruger i Holstebro-området, understreger Susanne Toftegaard Hansen.

 

Billedtekst:

Det nye FKK-skilt ved Græm Strand fortæller blandt andet tyske gæster, som gerne vil bade uden tøj, at her kan de finde ligesindede. Pressefoto.

Har I yderligere spørgsmål, er I velkomne til at kontakte:

Susanne Toftegaard Hansen, chef for Enheden for Erhvervs- og Turismeudvikling i Holstebro Kommune.

Telefon direkte: 9611 7081, mobil: 2172 9930, e-mail: sth@holstebro.dk

 

Henning Møller, formand for Danske Naturister MidtVest.

Mobil: 2178 9753, e-mail: henning_m@naturister.dk

 

Tjek denne

Naturistwellness i Hedensted

Lørdag den 2. marts 2024 søsætter DN Trekanten et nyt arrangement i Hedensted Svømmehal. For …