Sidste nyt
Hjem / arkiv / Go Bare Yoga i København

Go Bare Yoga i København

lotusGo Bare Yoga er yoga kurser hvor både underviseren og kursusdeltagerne er nøgne. Der er kurser hver tirsdag og torsdag i smukke omgivelser tæt på søerne i København. Bag konceptet står Asha A. – og Danske Naturister har snakket med ham om Go Bare Yoga.

Danske Naturister: Hvordan opstod idéen med at forene yoga med nøgenhed?

Asha A.: Jeg har altid elsket at være nøgen. Allerede da jeg var et lille barn, da min mor skiftede min ble, foretrak jeg altid at løbe frit med numsen bar og den nye ble i hånden frem for på kroppen, siger min far.
I 2007 boede jeg i West Hollywood, Californien. En dag sad jeg nøgen i min stue og tænkte: “Jeg elsker yoga og jeg elsker at være nøgen, så jeg spekulerer på, om folk ville være interesseret i nøgen yoga?”
Fra tanken var der ikke langt til handling. Jeg oprettede en annonce på internettet og skabte mit første kursus for andre mennesker.
Jeg begyndte at undervise i mit værelse. Selveste ejeren af Naked Yoga Los Angeles kom til min tredje time. Efter timen fortalte han mig, hvem han var, og spurgte, om jeg ville lære fra hans virk-somhed. Selvfølgelig sagde jeg ja.
Selvom i yoga verdenen har man lært at være fordomsfri, kan yoga verden alligevel være fordøm-mende. Og jeg følte en vis skam ved undervisningen. I mange år underviste jeg jo kun i private om-givelser derhjemme. Men nu er det faktisk gået 8 år siden jeg startede med nøgen undervisning – og det har været fantastisk.

DN: Hvilken filosofi ligger der bag nøgen yoga?

AA: Vores motto: befri dit sind og din krop.
Jeg tror, det allerførste læsere skal vide er, at nøgen yoga er ikke en gimmick skabt i den vestlige verden. Nøgen yoga har eksisteret så længe som selve yoga har.
Der er mange bøger i diverse skrift samlinger om yoga. Her er et citat fra en af dem:
“En person i forsagelsens livsorden kan forsøge at undgå endnu en kjole til at dække sig selv. Hvis han bærer noget som helst, bør det kun være et lændeklæde, og når det ikke er nødvendigt, bør sannyasi ikke engang acceptere en Danda. Sannyasi bør undgå at bære noget, men en Danda og Kamandalu. “-Bhagavata Purana
Min filosofi er, at nøgen yoga undervisning er den samme, som når jeg underviser yoga i tøj. Elsk dig selv, elsk din krop og elsker de mennesker der omkring dig. Yoga i sig selv er en meget helbredende praksis der støtter én følelsesmæssigt. Ved at tage tøjet af, får man en mulighed af at tage af et lag af identiteten. Min erfaring siger, at på den måde går man hurtigere og dybere ind i helings-processen.

DN: Er nøgenyoga bedre eller anderledes end almindelige / påklædt yoga?

AA: Det er ligesom æbler og appelsiner, jeg vil ikke sige den ene er bedre end den anden. Jeg ser dog de mænd og kvinder som praktiserer nøgen yoga, kan frigive de negative kropsbilleder meget hurtigere end dem som praktiserer yoga klædt på.

DN: Og hvis man ikke har et negativt kropsbillede omkring sig selv?

AA: Folk kan stadig nyde en bedre og uhæmmet bevægelse af kroppen, øget cirkulation samt diverse psykoemotionelle fordele. For nylig har nøgen yoga også vist sig til at have en positiv indflydelse til hjernens funktion. For ikke at nævne, at nøgen yoga er meget billige i brug, da man sparer jo alt udgift til det dyre yoga tøj!

DN: Det sidste lyder dejlig bekendt. Og nu til nogle praktiske spørgsmål. Hvor længe har du undervist i København?

AA: I næsten et år nu. Jeg startede med en gruppe bestående kun af mænd. The Go Bare Yoga mærket blev lanceret i Hellerup på Yogafactory. Nu er vi tæt på søerne på Østerbrogade, og jeg er taknemmelig for den smukke placering.

DN: Er kursus deltagerne nybegyndere i yoga eller er de fleste godt øvede?

AA: De fleste mennesker er begyndere eller har kun lidt erfaring. Jeg underviser et multi-level kur-sus, så alle kan udfordres i forhold til deres evner og opmuntres til at prøve ting, som er nye for de-res fysiske og mentale udvikling. Men jeg har på fornemmelsen, at mine elever synes, at niveauet er ret højt. Jeg har en baggrund som professionel danser, konkurrencedygtig gymnast og er uddannet som personlig træner, så jeg leverer en masse fitness-orienteret styrke øvelser ind i min yoga praksis med vejrtrækningøvelser og meditation.

DN: Er deltagere naturister eller “tekstiler” til dagligt?

AA: Historisk set har vi haft en blanding, men de fleste mennesker er tekstiler. Nye kursister dukker ofte op på grund af ren nysgerrighed, men når de har prøvet undervisningen og fornemmelsen af det nye forhold til deres egne krop, bliver de gerne.

DN: Hvor populært er nøgen yoga i København?
Der har været en masse snak om nøgen yoga her i København i en kort stund, men vi havde ikke så meget plads dengang. Derfor var undervisningen dengang ret uregelmæssig. Nu synes jeg, at vi har fået mere plads og håber derfor at popularitet vil vokse igen.

DN: Hvor mange kursister er der?

AA: Normalt er der mellem 6-12 deltagere i en time. Jeg holder gerne kurser med et lille antal deltagere, da det giver mere plads til tilpasning. Jeg tror også at det hjælper at opbygge tillid og en hyggelig stemning, når man kender kursuskammerater bedre end hvis der var 40 deltagere tilstede.

DN: Er holdene opdelt efter køn eller er der blandet køn hold?

AA: Lige nu har vi to hold. Et kun for mænd og det andet er blandet. Et kvindehold er på vores ønskeliste for fremtiden. På den måde vil alle kunne finde et hold der passer netop til dem.

DN: Ville der være interesse fra din side at tilbyde kurser i andre landsdele, enten i form af lokale afdelinger eller som enestående kurser?

AA: Vi tilbyder en læreruddannelse for folk, der brænder for at dele friheden af at være naturlige, elsker yoga og har lyst til at undervise. Vi er på udkig efter kvalificerede folk til at lede yoga opholdssteder i Danmark og internationalt. I takt med at interessen vokser, vi vil gerne tilbyde under-visningen i Aarhus og andre steder i Danmark. Vi er stadig i begyndelsen af vores rejse, så vi kigger efter et samarbejde med lokale myndigheder.

DN: Hvilke planer og idéer har du for fremtiden?

AA: Go Bare Yoga a er en del af min livsstil kaldet BLU Collective. Vi tror på at skabe et fællesskab. Vi håber, at med tiden vil Go Bare være det sted man vælger at gå på nettet for at finde ud af om nøgen yoga i hele verden. Vi ønsker at GoBareYoga.com vil fungere som en portal, hvor alle kan finde information om nøgen yoga og tilmelde sig kurser, uanset hvor de er. Vi har planer om at skabe en instruktions bog for at hjælpe til at uddanne folk om fordelene ved at praktisere nøgen yoga. Næste år vil vi begynde at have nøgne yoga retreats, dvs. opholdssteder, og vi vil gerne samarbejde med andre mennesker eller organisationer til at fortsætte væksten af nøgen yoga i Danmark.

DN: Vi vil ønske dig held og lykke med projektet. Og rigtig god sommer.

 

Tjek denne

TV 2 Lorry’s guide til kommende nøgenbadere

Det står klart, at hverken medierne eller det brede publikum besidder indblik i de gældende regler om …

5 Kommentar

 1. Hej

  Hvor kan man dyrke nøgen yoga ??

  Mvh
  Daniel

 2. Hej Daniel. Det kan du hos Danske Naturister i Frederiksberg Svømmehal. Vi har planlagt en dag i januar og en i februar. De præcise datoer kommer snart i kalenderen.

 3. Morten Bo Hansen

  Hej Asha A.

  Jeg synes det lyder spændende, afklædt yoga, friheden ved ikke at være lukket inde i et “hylster”, vores tøj.

  har været naturist siden mit 40’rende år, mødt en masse dejlige mennesker i dette forum, mennesker der holder af naturen, bruger og respekterer den.

  jeg har på amatørbasis dyrket yoga, fundet at den bekommer mig vel, ja og har har været dyrket af mange, i mange mange år.

  jeg kan godt lide dit koncept, ved at det vil tiltrække rigtige mange.

  Jeg kunne godt tænke mig uddannelsen, blive en del af det, være det jeg afsluttede min “arbejdstid” med, håber du forstår hvad jeg mener.

  jeg har med min kone besluttet at flytte til Spanien om nogle år, slippe det stressende liv, og leve i harmoni med os selv og vores omgivelser, i et land hvor både klima og kultur, gøder vores liv.

  Så, hvad koster uddannelsen, hvor lang tid tager den, og på hvilke tidspunkter?

  På forhånd tak

  med venlig hilsen

  Morten Bo Hansen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »