Sidste nyt
Hjem / arkiv / Ekstrabladets “Nudist-chok”

Ekstrabladets “Nudist-chok”

Ekstrabladet elsker nyheder, der sikrer at tiltrække læseres opmærksomhed og interesse. Måske derfor har de skrevet denne artikel med en fængslende titel: “Nudist-chok: Nøgne pensionister anmeldt til politiet“.
Artiklen er ret kontroversiel i vores øjne. Der er citeret fra lovgivningen, men ingen steder er der påpeget, at der ret faktisk er tilladt at bade og solbade nøgen på alle danske strande. Oven i købet er der nævnt i artiklen, at man burde holde sig til nøgenbadestrande, hvis man ønsker at bade eller solbade nøgen.
Dette var selvfølgelig grunden til hvorfor Danske Naturister har med det samme kontaktet Ekstrabladet med et ønske om at rette eller følge op på historien, særligt med henblik på at sprede budskabet: Det er tilladt at bade nøgen på alle strande, hvor det ikke er udtrykkeligt forbudt.

Heldigvis, støtter godt de fleste kommentarer nøgenbaderne.
Du kan også være med – kom gerne med din kommentar på Ekstrabladets side under artiklen.

Her kan du læse hvad DN formand, Mete Duekilde, skrev til Ekstrabladets journalist:

Jeg har læst din artikel om politianmeldelse af nøgenbadning. Jeg kan se at de fleste kommentarer støtter nøgenbaderne, Det er godt du har citeret loven, men der står også et citat fra politiet om at man bør benytte nøgenbadestrande.

Det bør ikke stå uimodsagt. Loven er, som du også citerer, at man ikke må vise opførsel ” der er egnet til at forulempe andre”. Siden 1976 har det været politiets vedtagne fortolkning at almindelig nøgen badning og solbadning ikke kan siges at være forulempende for andre.

Det er tilladt at bade nøgen på alle strande, hvor det ikke er udtrykkeligt forbudt. Jeg vil foreslå at du opdaterer/opfølger artiklen med at gøre det klart.

EkstraBladets journalist har efterfølgende ændret i faktaboksen omkring lov i sin artikel og det nu fremgår af den:  “Det er dog tilladt at bade nøgen på alle strande, hvor det ikke er udtrykkeligt forbudt”.

 

 

 

Tjek denne

TV 2 Lorry’s guide til kommende nøgenbadere

Det står klart, at hverken medierne eller det brede publikum besidder indblik i de gældende regler om …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »