Sidste nyt
Hjem / arkiv / DN’s baderåd

DN’s baderåd

Inden sommeren kom, besluttede Danske Naturister at minde danskerne om de velkendte baderåd – dog i en speciel, naturist udgave. Baderådene  blev optaget af Ekstrabladet. Samtidigt opfordrede man danskerne til at prøve at smide tøjet og få en smagsprøve af den frihed som vi alle kender når solen varmer os på hele kroppen og når vi mærker det friske kølige vand ved huden; og ikke mindst, når vi slapper af med den dejlige fornemmelse at sidde i solen uden det klamme våde stof tæt på kroppen efter en svømmetur i havet.

Læs gerne artiklen i Ekstrabladet HER.

Hermed de 7 baderåd for nøgenbadere

1. Det er din ret at bade nøgen, men gør det med omtanke.

På stranden skal der være plads til alle. Følg baderådene.

2. Respekter andre badegæster og vis hensyn, uanset om de andre vælger at bade nøgne eller påklædte.

Hold en fornuftlig afstand til andre strandgæster. Glo ikke på nøgenbadere, men som nøgenbader skal du heller ikke indtage stranden. Bad i vandet og nyd solen, der hvor du har valgt at ligge.

3. Gå lidt længere fra P-pladsen.

Langt de fleste strandgæster ligger lige hvor adgangvejen når stranden. Hvis du vil nøgenbade, er det en god idé at gå et par hundrede meter længere hen ad stranden. Der kan du sikkert få mere luft omkring dig.

4. Opfør dig naturligt, når du klæder dig af og bader.

Hvis du klæder dig af og går ud i vandet, som den mest naturlige ting i verden, er chancen stor for at ingen badegæster vil tage anstød af din opførsel. Gør du selv et stort nummer ud af at være nøgen, lægger du op til at andre skal bemærke det og forholde sig til det.

5. Du kan godt være den første, der bader nøgen på en strand.

Selv om der ikke er andre nøgenbadere i sigte, betyder det ikke at du skal afholde dig fra at bade nøgen. De andre har sandsynligvis ikke noget imod det – og måske bliver du den, der får andre til at smide badetøjet.

6. Oplev, hvor nemt det er at bade nøgen.

En dukkert, som ikke er en del af en hel strandtur, kan altid lade sig gøre nøgen. Måske en morgendukkert på vej til arbejde eller et dyp på en lun sommeraften med vennerne. Du kan bade spontant, der er intet vådt badetøj at bære med sig og håndklædet kan også undværes, når vind og sol står for tørringen.

7. Lad børnene løbe nøgne i vandkanten.

Klæd dine børn på i solcreme, men ikke andet. Børn der løber ind og ud af vandet i timevis, har ikke godt af at løbe rundt i vådt og klistret badetøj. Giv dem friheden til at løbe nøgne og uhindrede, når de leger på stranden.

 

Tjek denne

Åbent hus i Skanderborg svømmehal

Vi starter vand, plask og wellness svømning i Skanderborg svømmehal den 16-9-2018 klokken 15.15 til …

3 Kommentar

 1. Troels Jørgensen

  For år tilbage arbejdede DN for den frie ret vi har i Danmark til at bade nøgen på alle danske strande. Nu er det som om, at nøgenbadere er nogle særlinge, der helst skal gå afsides. Kære DN, det bliver et tak, men nej tak her fra.

 2. Mette Duekilde

  Hej Troels
  Det skulle da meget gerne stå som et indlæg for retten til at bade nøgen hvor som helst. Men vi må erkende at de fleste almindelige mennesker ikke er klar over at de har denne ret eller ikke vover sig ud i at benytte sig af den. Derfor disse råd til hvordan man bader nøgen uden at forårsage konflikter.
  Jeg er klar over at det især er min opfordring til at gå et par ekstra skridt som nogle medlemmer har taget ilde op. Men formålet er at få folk til i stedet for at tænke “her kan jeg da ikke bade nøgen” at tænke ” derhennne kunne jeg godt”.

  • Troels Jørgensen

   Hej Mette
   Jeg tror godt jeg, at jeg kan gennemskue hensigten med, at gå lidt afsides. Der er blot det problem, at det gør swingerne også og jeg vil nødig slås i hartkorn med dem. Derfor finder jeg det meget på tide, at vi befinder os blandt almindeligt badende. Jeg gad nok vide om det er derfor, at der er færre gæster på de Kroatiske naturistcamp og de derfor lukker ned på stribe.
   Personligt har jeg i flere år haft et ønske om at besøge Cap d A’gde, men har i dag droppet tanken og det skyldes udelukkende swingerlivet der ofte berettes om derfra.
   Hvis vi ikke benytter muligheden for vores rettigheder, har vi kun vores indhegnede områder tilbage om få år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *